Antalya'da "En Süslü Develer" Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "En Süslü Develer" Yarıştı

Kumluca'da bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek "Geleneksel Deve Güreşi Festivali" kapsamında develer güreşten önce "en süslü deve" olabilmek için yarıştı.

22.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek "Geleneksel Deve Güreşi Festivali" kapsamında develer güreşten önce "en süslü deve" olabilmek için yarıştı.

Kumluca'da pazar günü düzenlenecek etkinlik öncesi, Cumhuriyet Meydanında güreşe katılacak develer, arasında "En süslü deve" yarışması yapıldı.

İlçe protokol üyelerinin de izlediği yarışmada develer, sırt numaralarına göre sırasıyla jüri ve izleyiciler önünden geçerek boy gösterdi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur başkanlığında, deve sahipleri Mehmet Aydın, Mehmet Zilayaz ve Resul Ceylan'dan oluşan dört kişilik jüri, develere, süsleri, havutları, baş yularları ve zilleri olmak üzere değişik kategorilerde puan verdi. 10 devenin katıldığı yarışmada birinciliği Kemal Özer'in "Osmanağa" isimli devesi aldı.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, burada yaptığı konuşmada, deve güreşlerini yörede bir kültür olarak yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, pazar günü yapılacak Akdeniz'in en büyük deve güreşi festivali öncesi develer arasında güzellik yarışması düzenlediklerini söyledi.

Bu yılki güreşlerden elde edilecek gelirin, ilçenin MOBESE sisteminde kullanılacağını ifade eden Karakuş, "Geleneksel hale gelen güreşlerimizin bu yıl onuncusunu yapıyoruz. Güreşlerimize Türkiye'nin en ünlü güreş develeri katılıyor. Hava şartları müsait, tüm halkımızı Pazar günü yapılacak güreşlerimize bekliyoruz" dedi.

En süslü deve yarışmasında Osmanağa devesi birinci seçilen Kemal Özer de yarışmada devesinin birinci olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek, güreşlerde de devesinin iyi güreşmesini beklediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'En Süslü Develer' Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement