Antalya'da Fetö/pdy Kapsamında Kapatılan 1 Okul ve Kız Yurdu Tekrar Açıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Fetö/pdy Kapsamında Kapatılan 1 Okul ve Kız Yurdu Tekrar Açıldı

Antalya\'da Fetö/pdy Kapsamında Kapatılan 1 Okul ve Kız Yurdu Tekrar Açıldı

Antalya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılmasına karar verilen 1 özel okul ile kız yurdunun örgüt bağlantısı olmadığının anlaşılması üzerine açık kalacağı kaydedildi.

28.07.2016 16:20

Antalya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılmasına karar verilen 1 özel okul ile kız yurdunun örgüt bağlantısı olmadığının anlaşılması üzerine açık kalacağı kaydedildi.

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılmasına karar verilen 32 okuldan biri olan Özel Konyaaltı Bil Lisesi'nin örgütle ilişkisi olmadığı tespit edilince, tekrar açılmasına karar verildi. Okulun kurucusu Aydın Vural, kanun hükmünde kararname ile kapatılan okullar arasında yer aldıklarını, ancak yanlışlığın anlaşılması üzerine okullarının eğitime devam ettiğini kaydetti. Vural, 2Bu terör örgütü ile hiç alakamız yok. Biz Atatürkçü, milletine ve devletine bağlı bir okuluz. 30 yıldır Antalya'da dershanecilik yapıyorum. Bu örgüte karşı mücadele ettik. Bu insanlarla anılmak çok zorumuza gitti" dedi.

KAYIT SİLDİRENLER OLDU

Kararname ardından maliye ekiplerinin polisle gelip kurumu kapattıklarını belirten Aydın Vural, akşama kadar kapatılma işlemi yapıldığını söyledi. Aynı gün valilikten gelen emirle okullarının tekrar açıldığını kaydeden Vural, aynı ekiplerin aldıkları malzemeyi iade ettiğini anlattı. Vural, şöyle konuştu:

"Baktık ki bizim gibi Türkiye'de 50 okul var. Kararnameden dolayı banka hesaplarımıza el konuldu ve bütün herkese duyuruldu. Yeni kayıt yaptıran 3 öğrencimiz kayıtlarını sildirdi. Valilik, yazımızı Ankara'ya gönderdi fakat henüz bekliyoruz. Şu an kararnameyle kapalı görünüyoruz. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılmadık. Milli Eğitimin sistemlerinde açık görünüyoruz. Hiçbir öğretmenimizin lisansı iptal edilmedi, ancak okulumuz tam da açılmadı. Kararnamenin tekrar düzeltilmesi gerekiyor. Bu arada zaman geçiyor, mağduriyetler yaşanıyor. Pazartesi derslere başlayacağız ama öğretmenlerin kafasında şüpheler var. Bankadaki hesaplarımızda bloke var. Biz ne yaptık, suçumuzu bilmiyoruz. Bir kişi bana örgütle bağlantılı olduğumu ispat etsin kendimi pencereden atarım."

Aydın Vural, okula kayıt almaya devam ettiklerini, ancak e-okul sistemlerinin kapatılmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

TİCARİ UNVAN BENZERLİĞİ YURDU KAPATTIRDI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ata Kız Öğrenci Yurdu'nun da kapatılmasına karar verildi. Kapatılan yurdun kurucusu Erdoğan Altıntaş, ticari unvan benzerliği nedeniyle karışıklık yaşandığını belirterek, yurdun tekrar açılması için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını aktardı. Şirketinin adının Akdeniz Toros Özel Eğitim ve Yurt Hizmetleri olduğunu kaydeden Altıntaş, terör örgütünün kapatılan okullarının adının 'Toros' olması dolayısıyla karışıklık olduğunu söyledi. Altıntaş, "Dün akşam görevliler gelip tutanak hazırlayarak yurdun levhasını indirdi. Yediemin olarak teslim ettiler. Valiliğe müracaatımızı yaptık" dedi.

Terör örgütüyle hiçbir ilişkilerinin olmadığını dile getiren Altıntaş, şöyle konuştu:

"17 yıldır Ata Kız Öğrenci Yurdu olarak hizmet vermekteyiz. Düşünce olarak Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlıyız. Bizi bu örgütle yanlış değerlendirmeyle bir arada gösterdiler. Düzeltmeyle ilgili girişimler yaptık, iyi niyetle tekrar düzeleceğini düşünüyoruz. Ticari unvan karışıklığı yaşandığı için bu duruma maruz kaldık. Başka bir olasılığı düşünmüyorum."

Antalya'da aynı soruşturma kapsamında Özel Işıklar Lisesi'nin kapatılmasına karar verilmiş, ancak okulun örgütle bağlantısı olmadığı tespit edilince yeniden açılmasına karar verilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Fetö/pdy Kapsamında Kapatılan 1 Okul ve Kız Yurdu Tekrar Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement