Antalya'da Hayvanseverlerden Protesto - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Hayvanseverlerden Protesto

Antalya\'da Hayvanseverlerden Protesto

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki hayvan bakımevinde köpek ve kedilerin öldürüldüğünü iddia eden hayvanseverler protesto gerçekleştirdi Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Kıraç: "2 metrekare kafese 46 köpek konulduğunu bile gördük. Bu konuda dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı.

02.08.2014 13:42

Antalya'da hayvanseverler, hayvan bakımevinde köpek ve kedilerin öldürüldüğünü iddia ederek protesto eylemi yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan hayvanseverler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde 5 yıl boyunca aralarında sağlıklı olanların da bulunduğu hayvanların zehirli iğne ile öldürüldüğünü öne sürerek eylem yaptı.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Sevda Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009-2014 yılları arasında yaklaşık 4 bin kedi ve köpeğin öldürüldüğünü iddia etti.

Normal şartlarda barınakta bu kadar hayvanın ölmesinin mümkün olmadığını belirten Kıraç, "2 metrekare kafese 46 köpek konulduğunu bile gördük. Bu konuda dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve yöneticileri defalarca uyarmamıza, rapor hazırlamamıza, konuyu değişik platformlarda gündeme getirmemize rağmen uyarılarımız ciddiye alınmadı" dedi.

Köpek ve kedi ölümlerinin artması nedeniyle barınakta Türkiye'nin ilk hayvan morgunun kurulduğunu anlatan Kıraç, barınakta hayvanları yakmak için de krematoryum oluşturulduğunu kaydetti.

Binlerce hayvanın öldürülmesine bazı sivil toplum kuruluşlarının sessiz kaldığını iddia eden Kıraç, şöyle konuştu:

"Antalya'da tarihin en büyük hayvan katliamlarından birinin yaşandığı ortaya çıkmasına rağmen hayvan hakları derneklerinin hala sessizliğini koruması dikkat çekicidir. Bu konunun takipçisi olacağız. Konuyu adli makamlara intikal ettireceğiz ve sorumluların hesap vermesi için suç duyurusunda bulunacağız." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Hayvanseverlerden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement