Antalya'da Polis 1 Mayıs Kutlamalarını Uzaktan İzledi (1) - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Polis 1 Mayıs Kutlamalarını Uzaktan İzledi (1)

Antalya\'da Polis 1 Mayıs Kutlamalarını Uzaktan İzledi (1)

Antalya'da, 1 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda sendikalar ve kitle örgütleri tarafından farklı saatlerde kutlandı.

01.05.2015 14:08

Antalya'da, 1 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda sendikalar ve kitle örgütleri tarafından farklı saatlerde kutlandı.

Kutlamaların ilki Türk- İş ve Birleşik Kamu- İş öncülüğünde düzenlendi. Sabah saatlerinde Aydın Kanza Parkı'nda toplanan konfederasyona bağlı sendikalar ve aralarında CHP, Vatan Partisi ve Anadolu Partisi'nin olduğu siyasi partiler Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı kutlamalarda sendikalar ve siyasi partiler 'Vatan ve Emek için Yaşasın 1 Mayıs' pankartı arkasında biraya gelirken yürüyüşte Soma'da hayatın kaybeden madenciler, sendikalı oldukları için işten atılan ve grevdeki işçiler unutulmadı. İlk kutlamalarda üzerinde Beşiktaş forması bulunan bir kişi 'Nerede DİSK, nerede CHP, nerede Çarşı, siz kimsiniz?' yazılı dövizle kutlamalardaki bölünmüşlüğü sessizce protesto etti.

POLİS UZAKTAN İZLEDİ

Antalya'da ilk 1 Mayıs kutlamasında polis arama noktası oluşturmadı. Aydın Kanza Parkı'ndan yürüyen gruplar, üst araması yapılmaksızın alana alındı. Polis ayrıca yaklaşık 1.5 kilometrelik yürüyüş güzergahında çevik kuvvet ve üniformalı memurla kontrol etmedi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, sivil polislerle, MOBESE ve alanın farklı noktalarına kurduğu kameralarla kutlamaları takip etti.

Antalya'da ilk 1 Mayıs kutlaması sakin bir şekilde gerçekleşirken 1 Mayıs'ın çalışanları seyyar satıcılar oldu. Seyyar satıcılar arabalara doldurdukları erikler ve sularla eylemcilerle birlikte yürüdü. Antalya'daki 1 Mayıs kutlamalarına Uzakdoğu'dan gelen turistler de Türk bayraklarıyla katıldı. Turistler 1 Mayıs kutlamalarına katılanlardan ödünç aldıkları Türk bayraklarıyla '1 Mayıs Hatırası' için fotoğraf çektirdi.

Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş tarafından düzenlenen ilk kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sendikaların Atatürk anıtına çelenk sunması ve ardından çekilen halaylarla sona erdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Polis 1 Mayıs Kutlamalarını Uzaktan İzledi (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement