Antalya'daki Bombalı Saldırıların Davası - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Bombalı Saldırıların Davası

Antalya il merkezi ve Kemer ilçelesinde meydana gelen ve 7 kişinin yaralandığı saldırılarla ilgili tutuklu 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

18.09.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, 26 ve 28 Ağustos 2011 tarihlerinde meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıyla ilgili iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozma, kaygı veya panik yaratabilecek patlayıcı madde kullanmak, terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar Şemsettin Erdem ve Şervan Yılmaz ile sanık avukatları katıldı.

Heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtların yeniden okunduğu duruşmada, önceki yargılamaların yapıldığı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından gelen emanet eşyasının dosya ile ilgisi olmadığı belirlendi.

Sanık avukatlarından Münip Ermiş, müvekkili Şemsettin Erdem'in 3 ayrı ifadesinde suçu kabul etmiş olmasına rağmen ceza hukuku bakımından bunun tek başına yeterli olmadığını savundu.

Maddi gerçeğin açık bir şekilde ortaya konulması gerektiğinin altını çizen Ermiş, "Maddi deliller, sadece otelde yapılan aramada ele geçirilen delillerdir. Suç vasfı müvekkil lehine değişecektir. Uygun görülecek şekilde tahliyesine karar verilmesini talep ederiz" dedi.

Diğer sanık avukatı Mustafa Rollas da tutuklulukta geçen uzun süre ve müvekkilinin sağlık problemlerinin ortaya çıkması nedeniyle adli kontrol hükümleriyle tahliyesini talep etti.

Duruşmada savunmalarını yapan sanıklarda anadilde savunma yapmak istediklerini ifade ederek, bu nedenle tercüman ataması yapılmasını talep etti.

Mahkeme, sanıkların üzerine atılı suçun niteliği, delil durumu, kaçma şüphesi, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması ve eylemin gerektirdiği ceza miktarı nedeniyle sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi. Mahkeme, ayrıca sanıkların talepleri üzerine bir sonraki mahkemeye tercüman getirilmesini kararlaştırdı.

Antalya il merkezindeki Konyaaltı 2 numaralı plaj ve Kemer ilçe plajında 2011 yılında meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 7 kişi yaralanmıştı. Olaylarla ilgili tutuklanan iki zanlıdan Şemsettin Erdem'in Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaldığı otelde yapılan aramada 2 kilo 140 gram ağırlığında A4 patlayıcı, cep telefonu düzeneği ve bomba kapsülleri ele geçirilmişti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Bombalı Saldırıların Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement