Antalya'daki "Halk Kart Davası" - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki "Halk Kart Davası"

Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da aralarında bulunduğu 24 sanığın "İhaleye fesat karıştırma", "İrtikap" ve "Edimin ifasına fesat karıştırma" suçlamalarıyla yargılandığı davanın 5. duruşması yapıldı.

03.07.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da aralarında bulunduğu 24 sanığın  "ihaleye fesat karıştırma", "irtikap" ve "edimin ifasına fesat karıştırma" suçlamalarıyla yargılandığı duruşma, müştekilerin dinlenmesinin devam edilmesi için yarına ertelendi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşmasına, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, A-Kent Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Coşkun, belediye meclisi üyeleri, daire başkanları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24 sanıktan katılan olmadı.

Önceki duruşmalarda başlayan müşteki ifadelerinin alınmasına devam edilirken, tüm gün süren duruşmada ifadeye çağrılan müşteki durumundaki toplu ulaşım esnafından 60'ı ifade verdi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, müştekilerin dinlenmesine devam edilmesi için duruşmayı yarına erteledi. Yaklaşık 700 müştekisi bulunan davanın yarınki duruşması için 100 müştekinin daha ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen isimsiz ihbar mektubunda, Antalya'da toplu taşımacılıkta kullanılan Halk Kart ile Büyükşehir Belediyesi ve A Kent firmasının usulsüzlük yaptığı iddia edilmişti. Savcı Osman Şanal'ın hazırladığı iddianamede firmanın 5 milyon 484 bin 739 lira haksız kazanç elde ettiği ileri sürülmüştü. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki 'Halk Kart Davası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement