Antalya İnşaat Kazısından Antik Mezarlar Çıktı - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya İnşaat Kazısından Antik Mezarlar Çıktı

Antalya İnşaat Kazısından Antik Mezarlar Çıktı

İnşaat kazısından antik mezarlar çıktı ANTALYA'da bir inşaatın temel kazası sırasında yerin 1 metre altında M.Ö. 3. yüzyıla tarihlenen mezarlar ortaya çıktı.

01.02.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnşaat kazısından antik mezarlar çıktı

ANTALYA'da bir inşaatın temel kazası sırasında yerin 1 metre altında M.Ö. 3. yüzyıla tarihlenen mezarlar ortaya çıktı. Mezarların, 2005 yılında yine bir temel kazısı sırasında ortaya çıkan ve kentin bilinen tarihini değiştiren Antik Attaleia Kentine ait mezarlık alanının devam olduğunu belirtti.

Antalya'da tarihi Kaleiçi'nin en ihtişamlı girişi Hadrian Kapası ya da bilinen adıyla 'Üç Kapılar'a yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Sinan Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında antik döneme ait mezarlar ortaya çıktı. Antalya Müze Müdürlüğü, yaklaşık 2 haftadır bölgede yaptığı kurtarma kazılarında alanda 3 mezar yeri belirledi.

ANTİK ATTALEİA KENTİ'NİN DEVAMI

Yetkililer yerin yaklaşık 1 metre altında bulunan mezarların 2005 yılında, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür merkezi projesi için, eski Doğu Garajı bölgesinde gerçekleştirilen temel kazısı sırasında ortaya çıkan Antik Attaleia Kenti'ne ait mezarlık alanın devamı olduğunu belirtti. Uzmanlar, antik kaynaklarda Bergama Kralı 2'nci Attalos tarafından M.Ö. 2'nci yüzyılda kurulduğu belirtilen kentin, Doğu Garajı kazılarında ortaya çıkartılan buluntular ışığında en eski tarihinin M.Ö. 2'nci yüzyıldan daha eskiye M.Ö.3'üncü yüzyıla kadar uzandığının ortaya çıktığına dikkat çekerek, bulunan yeni alanda çalışmaların hassasiyetle sürdüğünü dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Antalya İnşaat Kazısından Antik Mezarlar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement