Antalya Japon Gönüllülere İnternet Üzerinden 'Canlı' Eğitim - Son Dakika
Güncel

Antalya Japon Gönüllülere İnternet Üzerinden 'Canlı' Eğitim

Antalya Japon Gönüllülere İnternet Üzerinden \'Canlı\' Eğitim

Kore EXPO'sunda etkin gönüllü grupları lideri olan üç Japon, Türkiye'nin ilk EXPO'sunda da gönüllü olmak için EXPO 2016 Antalya Ajansı'na başvurdu.

21.09.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kore EXPO'sunda etkin gönüllü grupları lideri olan üç Japon, Türkiye'nin ilk EXPO'sunda da gönüllü olmak için EXPO 2016 Antalya Ajansı'na başvurdu. Japon gönüllüler Keiko Ueno, Hıdeı Fujii ve Kazuhide Ota'nın başvurusunu kabul eden EXPO 2016 Antalya Ajansı, internet üzerinden 'canlı' gönüllü eğitimine başladı.

EXPO'ların olmazları olan gönüllü gruplarına etkin şekilde liderlik yapan Japon Keiko Ueno, Hıdeı Fujii ve Kazuhide Otai, ülkelerinde Türkiye'nin ilk EXPO'sunu tanıtmak istediklerini maille ajansa bildirdi.

2013 yılındaki Kore EXPO'sunda aldığı Antalya broşürünü gösteren Keiko Ueno, "EXPO 2016'yı başta sosyal internet ağları olmak üzere Japonya'da tanıtmak istiyoruz" dedi. Yaşadıkları Osaka'da kendi ülke vatandaşlarını bilgilendirmek istediklerini söyleyen Ueno, 'EXPO 2016'yı hem Japon medyasında tanıtmak hem de sokak ve caddelerde Japonca hazırlanmış harita ve broşürleri dağıtmak istiyoruz" talebinde bulundu.

İNTERNET ÜZERİNDEN EĞİTİM

Japonların bu talebi EXPO 2016 Antalya yönetimi mutlu etti. İnternet üzerinden ilk 'Canlı yayın' gönüllü eğitimine EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül de katıldı. Gönüllü Programı uzmanı Esra Karlıova Soysal, ilk eğitimde projenin genel hatlarının anlatıldığını söyledi. Soysal, Türkiye dışından 900'e yakın yabancı gönüllünün EXPO 2016 Antalya'ya başvurduğunu vurguladı.

Japonya'daki gönüllülere internet üzerinden eğitim vermeye başladıklarını ifade eden Soysal, "Bu gönüllülerimiz kendi ülkelerinde EXPO 2016 Antalya tanıtımı yapacak. ve aynı zamanda oradaki gönüllü ordusunu çoğaltacak çalışmalarda bulunacaklar. Japon gönüllülerimiz bize ilk kez maille başvurdular. Çok heyecanlıydılar. Bugün ilk kez çalışmaya başladılar" diye konuştu.

İnternet üzerinden canlı yapılan eğitimde, gönüllülüğün de anlatıldığını belirten Soysal, 'Yurtdışındaki gönüllülerimizden beklentilerimizi ve bize sağlayabilecek katkılar hakkında konuşuyoruz. Projenin devamında da hali hazırda Antalya'da yaşayan EXPO 2016 Antalya gönüllüsü olan yaklaşık 50 yabancıyı da aktive ederek eğitimleri bizzat kendi dillerinde vermelerini sağlayarak daha geniş bir alana yayılmayı planlıyoruz" dedi.

Soysal, Japon gönüllülerin Osaka'dan start vereceklerini, sokak tanıtımları, kurumlarla olan işbirliğinin geliştirilmesi gibi önemli katkılar koyacağını da belirtti. EXPO 2016 Antalya Ajansı, önümüzdeki günlerde Osaka'ya basılı materyaller, tişörtler, Antalya ve Türkiye'nin tanıtım görüntülerini gönderecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Japon Gönüllülere İnternet Üzerinden 'Canlı' Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement