Antalya Kruvaziyer Sezonunu İki Yolcu Gemisiyle Açtı - Son Dakika
Güncel

Antalya Kruvaziyer Sezonunu İki Yolcu Gemisiyle Açtı

Antalya'da hızla büyüyen kruvaziyer turizminde 2014 yılı sezonu, yüzlerce yolcu getiren 2 lüks yolcu gemisiyle açıldı.

05.04.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da hızla büyüyen kruvaziyer turizminde 2014 yılı sezonu, yüzlerce yolcu getiren 2 lüks yolcu gemisiyle açıldı.

Antalya'da Global Liman İşletmeleri'ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı'na yeni sezonun ilk misafirleri cuma günü geldi. Yaklaşık 600 mürettebat ve 2 bini aşkın yolcusuyla İtalyan bayraklı, 11 katlı 'Aida Diva' ile 137 mürettebat ve 350'ye yakın yolcusuyla Bahama bayraklı 'Hamburg' Antalya Limanı'na demirledi.

Gemilerden ilki yaklaşık 3 yıldır Antalya Limanı'nı indi-bindi limanı olarak kullanan Aida Cruise'e ait 'Aida Diva' isimli yolcu gemisi oldu. Çoğunluğunu Alman yolcuların oluşturduğu İtalyan bayraklı gemi, sezon boyunca Antalya'yı uğrak yapmaya devam edecek. 69 bin 203 grostonluk geminin 250 metre uzunluğunda olduğu, içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu belirtildi.

Bahama bayraklı 350 yolculu 'Hamburg' ise Port Akdeniz-Antalya Limanı'nda, yine indi-bindi yolcu değişimi yaparak seferlerine devam edecek.

İNDİ- BİNDİ LİMANI

Port Akdeniz yöneticileri, kaliteli servis ve büyük yatırımlar neticesinde Aida Cruise ve TUİ Cruise gibi dünyaca ünlü kruvaziyer firmalarının, Port Akdeniz Antalya Limanı'nı bu yıl da indi- bindi limanı olarak kullanmaya devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Global Liman İşletmeleri'nin her sene Miami'de düzenlenen Seatrade fuarına katılımları sayesinde Antalya Limanı'nın birçok yeni firmanın ilgi odağı haline geldiğine dikkat çeken firma yöneticileri, Antalya Limanı'nın tercih edilmesinin nedenleri arasında yolcu terminalinin dünya standartlarında olması ve 3 yıl önce hizmete giren bagaj terminali ile kesintisiz ve kaliteli hizmet verilmesi olduğunu dile getirdi.

Antalya Limanı'nın konumu itibariyle Kaleiçi Yat Limanı, Aspendos, Perge ve Kemer gibi önemli turistik merkezlere yakınlığı, uluslararası standartlarda havalimanının bulunması ve eşsiz doğası nedeniyle büyük ilgi gördüğü, kimi zaman hava şartları ya da güvenlik nedeniyle rota değiştiren gemilere de ev sahipliği yaptığı kaydedildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Kruvaziyer Sezonunu İki Yolcu Gemisiyle Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement