Antalya - Minik Özge Yanlış İğne Kurbanı Mı? - Son Dakika
Güncel

Antalya - Minik Özge Yanlış İğne Kurbanı Mı?

Antalya - Minik Özge Yanlış İğne Kurbanı Mı?

Minik Özge yanlış iğne kurbanı mı? ANTALYA'da 15 aylık Özge Yıldırım'ın yanlış iğne sonucu bacağının kesildiğini iddia eden baba Ali İhsan Yıldırım, doktorların ailesinde genetik hastalık olduğunu söylemeleri üzerine eşinin ve kendi ailesinin geçmişini araştırdı.

21.03.2015 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Minik Özge yanlış iğne kurbanı mı?

ANTALYA'da 15 aylık Özge Yıldırım'ın yanlış iğne sonucu bacağının kesildiğini iddia eden baba Ali İhsan Yıldırım, doktorların ailesinde genetik hastalık olduğunu söylemeleri üzerine eşinin ve kendi ailesinin geçmişini araştırdı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Yıldırım, ailesinde genetik bir hastalığın olmadığını belirten raporu da delil olarak sundu.

Kepez İlçesi'nde oturan ve plastik doğrama atölyesinde çalışan 37 yaşındaki Ali İhsan Yıldırım ile 33 yaşındaki İlknur Yıldırım çiftinin 1 Ocak 2014 tarihinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde erken doğum sonucu bir kız çocukları oldu. Ailenin 'Özge' adını verdiği 6.5 aylık prematüre bebek, AÜ Hastanesi'nde yeterli kuvöz olmadığı gerekçesiyle özel bir hastaneye sevk edildi. Baba Ali İhsan Yıldırım'ın iddiasına göre, kuvözde tedavi olan bebeğin sol bacağının morardığı tespit edilerek, kangren teşhisi konuldu. Durumu öğrenen anne babanın talebi üzerine minik Özge 13 Ocak'ta AÜ Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenede, Özge bebeğin bacağının, kangren olduğu için diz altından kesilmesine karar verildi. Bebeğin durumunun kötüye gitmesi üzerine minik Özge'nin bacağı sol diz kapağı altından kesildi. Özge'nin yanlış girilen iğne nedeniyle sol ayağının kesildiğini, fakat 'genetik hastalık var' denilerek geçiştirilmek istendiğini söyleyen baba Ali İhsan Yıldırım savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailesinde genetik bir hastalığın bulunmadığını belirten raporu delil olarak sunan baba Yıldırım, "Üniversite hastanesinde yeterli kuvöz olmaz mı? Çocuğum 2014 yılının yılbaşı gecesi erken doğum ile dünyaya geldi. Gece özel hastaneye sevk edildi. Yavrumun özel hastanedeki 8'inci gününde sol bacağının kangren olduğu ve kesilmesi gerektiği söylendi. Doktorlar bacaktaki morarmanın 'Protein C-S Hastalığı' nedeniyle olduğunu söylediler. Ben buna itiraz edip yavrumu yeniden Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüm. Burada yapılan müdahalede Özge'nin sol bacağı diz üstünden kesildi. Yanlış iğne sonucu damar yırtılması ve buna bağlı olarak kangren ve bacağının kesildiğin iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

ÖZGE'DE GENETİK HASTALIK YOK

Kendisinin ve eşinin ailesinde hiçbir genetik hastalığın olmadığını belirten raporu mahkemeye sunan baba Yıldırım, "Özge'nin hiç bir şeyi yokken sol ayağında morarma olduğu, takılan iğne yerinden başlayan morluğun giderek artığı görülüyordu. Damar yırtıldıktan sonra ayağın kangren olduğu ortadaydı. Bize yalan söyledikleri bilinen bir gerçekti fakat, bize genetik hastalığı olduğu söyleniyordu. Ayak kesildikten sonra yeniden testler yapıldı. Özge'nin hiçbir ailesel hastalığı olmadığı ortaya çıktı. Elimizdeki belgelerle haklılığımızı ortaya çıkaracağız. Buradan Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum. Sahte belgelerle değil de bizim elimizdeki belgelerle karar versinler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Minik Özge Yanlış İğne Kurbanı Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement