Antalya - Sivil Toplum Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya - Sivil Toplum Merkezinin Temeli Atıldı

Antalya - Sivil Toplum Merkezinin Temeli Atıldı

Sivil toplum merkezinin temeli atıldı Muratpaşa Belediyesi, 200 sivil toplum örgütünü bir araya getirecek merkezin temelini törenle attı.

25.06.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil toplum merkezinin temeli atıldı

Muratpaşa Belediyesi, 200 sivil toplum örgütünü bir araya getirecek merkezin temelini törenle attı. Törende Başkan Ümit Uysal, "Elektrik faturasını, kirasını ödemeyen bir sivil toplum manzumesinden nasıl konuşan toplum ortaya çıkar, demokrasiye katkıda bulunabilir mi, kendini kentin bir parçası hissedebilir mi?" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Doğuyaka Mahallesi'nde 15 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek sivil toplum merkezinin temeli, törenle atıldı. İçinde 200 idari ofisin yer alacağı merkezde 500 kişi kapasiteli konferans salonu, 12 çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu, yöresel ürünlerin satışına olanak tanıyan üniteler, yemekhane ve kapalı otopark bulunacak.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da insanların mutluluğunu hedef alan bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, "Bazen bir kule yapıyoruz, bize 'Aferin' desinler istiyoruz. Doğrudan insan yaşamına dokunmayan birçok şeye paramızı harcıyoruz. ya da bazen güçlü olma tutkusu, mutlu olma tutkusunun önüne geçiyor. Bunlara değil. Doğrudan insan yaşamına dokunan bir bütçeleme yapmaya gayret ediyoruz" diye konuştu. Bu çerçevede temeli atılan sivil toplum merkezinin birçok insana çok gereksiz gelebileceğini kaydeden Uysal, şunları söyledi:

"Burada temelini altığımız şey komşuluktur. Sevgidir, saygıdır, düşünüce alışverişidir, duygu alışverişidir. Demokrasidir, kent kimliğidir, çoğulculuktur. Biz demokrasiyi günlük hayatta sürekli yaşanan bir şey olarak görüyoruz. Sürekli fikir alışverişi içinde dinamik, toplumun her zaman sahip çıktığı, toplumun her zaman konuştuğu bir sistemden bahsediyoruz. Elektrik faturasını kirayı ödemeyen bir sivil toplum manzumesinden nasıl konuşan toplum ortaya çıkar? Demokrasiye katkıda bulunabilir mi, kendini kentin bir parçası hissedebilir mi?"

Merkezin 20 milyon liraya mal olacağını ve 2 yıl içinde tamamlanmasını öngördüklerini belirten Uysal, bu merkez sayesinde kentteki sivil toplum örgütlerinin merkezi sekretarya, güvenlik ve muhasebe hizmetlerine ulaşabileceğini söyledi. Merkezin Türkiye'ye örnek niteliğinde olduğunu ve Avrupa'da da benzerleri arasında en büyüğü olduğunu aktaran Uysal, "Hangi fikirden ve düşünceden, hangi etnik gruptan ve Türkiye'nin neresinden olursa olsun bir paylaşım, kardeşlik, ortak potada erime, kent kimliğinin parçası olma durumu burada ortaya çıkacak" dedi.

Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise sivil toplum örgütlerinin sayısı ve işlevselliğinin toplumların gelişmişlik düzeyiyle yakından ilişkili olduğunu belirterek, "Bu, örnek olacak bir proje. Farklı bir proje" dedi. Sivil toplum örgütlerinin sayısı hızla artarken içerik olarak eksik kaldığını dile getiren Arısoy, bu projenin bu eksik ayağı tamamlayacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından törende yer alan tüm katılımcılar sahneye geldi ve merkezin temelini alkışlar arasında attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Sivil Toplum Merkezinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement