Antalya'ya Yapılacak Kadınlar Plajı - Son Dakika
Yerel

Antalya'ya Yapılacak Kadınlar Plajı

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Elban: "Türel'in yanlış kararından bir an önce dönmesini diliyoruz.

18.07.2014 12:09

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarısu bölgesinde yapılacak kadınlar plajı projesine tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Nigar Duru ile üyeler tarafından dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan dernek üyesi Serpil Yalçın Elban, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, kadınlar plajı projesiyle muhafazakar anlayış ve kavrayışını yavaş yavaş kente ve kent sakinlerine yerleştirme niyetinde olduğunu savundu.

Kadınların kent, iş, kültürel yaşamlardan, plajlardan sürerek dar alanlara hapsetmenin bir ayrımcılık olduğunu ifade eden Elban, "Türel, eğer kadınlara pozitif ayrımcılık sağlamak niyetindeyse iş yaşamında, kent yaşamında, sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, kültürel alanda kısaca hayatın her alanında yapması gereken çok iş vardır" dedi.

Elban,  tüm mahallelerde kadınların rahatlıkla toplu taşıma araçlarına erişimlerinin sağlanması, toplu taşıma araçlarında kadın şoförlere geniş kadro ayrılması, barınma sıkıntısı çeken kadınlara belediyenin olanak sağlanması, şiddete maruz kalan kadınların, kız çocuklarının haklarının güvence altına alınması gibi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Türel'in, Antalya'da kadına yönelik ayrımcılığı kurumsallaştıran bir başkan olarak tarihe geçeceğini öne süren Elban, "Türel'in yanlış kararından bir an önce dönmesini diliyoruz. Aksi halde kadına yönelik ayrımcılığa karşı bu ve benzer girişimlerine karşı her türlü eylemsel ve hukuksal mücadelede bulunacağız" diye konuştu.

Toplantı sonrası dernek üyeleri, binanın balkonuna "Her yerde kadın cinayeti, meclis olağanüstü toplansın" yazılı döviz astı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'ya Yapılacak Kadınlar Plajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement