Antalya, Yunanistan'dan Fazla "Mavi Bayrağa" Sahip - Son Dakika
Yerel

Antalya, Yunanistan'dan Fazla "Mavi Bayrağa" Sahip

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'nın Yunanistan ve İspanya'dan daha fazla mavi bayrağa sahip olduğunu söyledi.

20.05.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'nın Yunanistan ve İspanya'dan daha fazla mavi bayrağa sahip olduğunu söyledi.

Vali Türker, Antalya Liman Başkanlığında gerçekleştirilen Deniz Kirliliğine Karşı Antalya Bölgesel Acil Müdahale Eğitim ve Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, denizde balıkçılık, taşımacılık gibi önemli faaliyetlerin yerine getirildiğini söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin 640 kilometre sahil bandı bulunan Antalya'ya öncelikle denizi temiz olduğu için geldiklerini belirten Türker, "Denizin temizliğini koruduğumuz müddetçe turistler gelmeye devam edecek. Otelleriniz 5 yıldızlı ama deniziniz bir yıldızlı ya da yıldızsız ise turistin gelmesi için bir sebep kalmıyor" dedi.

Vali Türker, sadece deniz kaynaklı kirliliğe odaklanmamak gerektiğinin altını çizdi. Karadan kaynaklı kirliliğin de hem turistik hem de denizde yapılacak diğer faaliyetleri etkileyebileceğine işaret eden Türker, her açıdan dikkatli olunmasını istedi.

Türkiye'deki 472 mavi bayraklı tesisten 209'unun Antalya'da bulunduğunu anlatan Türker, "Mavi bayrak sayımız Yunanistan'dan çok fazla, İspanya'nın da önünde gidiyoruz. Çok objektif kıstaslara göre verildiği için bununla gururlanmakta haklıyız. Mavi bayrak sayısı turistik faaliyetler ve turizm için Antalya'yı seçecek insanlar açısından önemli bir kriter oluşturuyor" diye konuştu.

Tarım kaynaklı kirlilik

Antalya'da tarımsal faaliyetlerin de çok yoğun olduğuna değinen Muammer Türker, tarım kaynaklı kirliliğin söz konusu olabileceğine işaret etti. Vali Türker, merkezin sadece deniz kirliliğine karşı değil, denizde meydana gelebilecek kazalara da müdahale edeceğini kaydetti.

Deniz Kirliliğine Karşı Bölgesel Acil Müdahale Eğitim ve Koordinasyon Merkezi'nin ilk olarak Antalya'da kurulduğunu söyleyen Türker, ilgili kurumlara teşekkür etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, her türlü kazaya hazırlıklı olmak gerektiğini, bu doğrultuda Antalya'da böyle bir merkezi hayata geçirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından merkezdeki stantlar gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya, Yunanistan'dan Fazla 'Mavi Bayrağa' Sahip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement