Antep Deresi'nde Temizlik Çalışması Başladı - Son Dakika
Güncel

Antep Deresi'nde Temizlik Çalışması Başladı

Antep Deresi\'nde Temizlik Çalışması Başladı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi, ilçe merkezinden geçen Antep Deresi'nde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

07.07.2015 13:26

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Belediyesi, Antep deresinde temizlik çalışmalarını her dört ayda bir, Bahçelievler Mahallesinden başlayıp Suriye sınır bölgesi, Mevlana Mahallesine kadar baştan aşağı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Ceylanpınar'da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, yaz mevsiminin getirdiği kötü koku ve görüntü kirliliği oluşturan Antep Deresi her dört ayda bir temizleniyor.

Ceylanpınar Belediyesi, ilçenin girişinden başlayıp Suriye sınırına kadar devam eden 5 kilometrelik Antep Deresi'nde temizlik çalışmalarına her 4 ayda olduğu gibi Temmuz ayında da temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ceylanpınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdür vekilli Veysi Sağlam, "Ekiplerimiz şuanda Kepez mahallesi mevkiindeyiz, ekiplerimiz oradan temizlemeye başladılar. Derenin bitimi olan Suriye sınır bölgesi, Mevlana Mahallesine kadar çalışmamız devam edecek. Dere boyu mahallelerde her kapının önünde çöp konteynırları olmasına rağmen vatandaşlarımız çöplerini dereye attıkları için belediye olarak 4 ayda bir temizlik yapmak zorunda kalıyoruz. Dere boyunda yaşayan vatandaşlarımızın dereyi bir çöp yuvası olarak değil de bir su deresi olarak görseler bu kadar kısa zamanda temizlik yapmak zorunda kalmayız ve bu kadar kötü kokular meydana gelmez'' ifadelerinde bulundu.

KİRLETENLER CEZALANDIRILACAK

Ceylanpınar Belediyesi, daha önce dereye açılan kanalizasyon şebekelerini dereden kesilerek altyapıya bağlanmasını sağladı. Mahalledeki vatandaşlar maddi sıkıntılarından dolayı evlerinin atık sularını dereye akıtmak zorunda kalıyorlardı ve bu da çevre kirliliğine neden olan en büyük sorunlarından başta geliyordu. Yılda bir temizlenmesi hedeflenen Antep deresi maalesef 4 ayda bir temizlenmesine anlam verilmedi. Belediye yetkilileri dere boyu mahallelerde yaşayan vatandaşlara bu konuda daha duyarlı olmaları açısında uyarıda bulundu. Zabıta müdürlüğünün dere boyunda gün içerisinde devriye atarak, dereye çöp atanları tespit edip, çevreyi kirletmesinden dolayı 200 Türk lirası para cezası kesileceği öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Antep Deresi'nde Temizlik Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement