AP'nin Türkiye Kararı - Son Dakika
Güncel

AP'nin Türkiye Kararı

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararı, Yozgat'ta tepkiyle karşılandı.

25.11.2016 21:17

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararı, Yozgat'ta tepkiyle karşılandı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'yi oyaladığını iddia etti.

AB'nin Türkiye'yi sömürdüğünü ve Türkiye'yi hiçbir şekilde kendi çatısının altına dahil etmeyeceğini öne süren Özışık, "AB bizim giyeceğimiz gömlek değil. Bunu giymememiz lazım. Yönümüzü Batı'ya değil, Doğu'ya çevirmemiz lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sanghay İşbirliği Örgütü ile ilgili çıkışının milli duruşu iştahlandırdığını belirten Özışık, "Aslında, resti çekip 'bundan sonra AB ile işimiz yok' diyebilmemiz lazım. Türkiye güçlü bir ülke, bu sıkıntıları aşacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrını milli bir duruş olarak gördüğünü vurgulayan Özışık, AB'nin kararının tamamen siyasi, Türkiye'nin kendi iç dinamikleriyle bu sıkıntıları aşabilecek güçte olduğunu kaydetti.

Esnaflık yapan Suat Tinel ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

AB'nin Türkiye'yi uzun yıllar kapısında beklettiğine dikkat çeken Tinel, "Avrupa'nın bize kazandırabileceği ve verebileceği hiçbir şey yok. Bu düşüncemiz hiç değişmedi. Bizim ihtiyacımız olan şey, milli birlik ve bütünlük. Biz milli birlik ve bütünlüğümüzü sağladığımız zaman, Avrupa'ya da ihtiyacımız yok, diğer başka ülkelere de ihtiyacımız yok. Cumhurbaşkanımızın aldığı kararı da destekliyoruz. Avrupa Parlamentosunun aldığı o kararın da hiçbir bağlayıcılığı yok. Bir faydası olacağını zaten düşünmüyorduk." diye konuştu.

Timur Yıldız da, AB'nin hiçbir ülkeyi bu kadar uzun süre bekletmediğini, devletin izlediği politikanın yanında olduklarını kaydetti.

Ahmet Şahin, Türk'ün Türk'ten başka dostunun olmadığını, AB'nin amacının Türkiye'yi oyalamak olduğunu ileri sürdü.

AP\'nin Türkiye Kararı
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement