Arapgir Kültür Derneği'den "Şenlik İptali" Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Arapgir Kültür Derneği'den "Şenlik İptali" Tepkisi

MALATYA (İHA) – Arapgir Kültür Derneği, belediyenin Mısır ve Suriye'deki olaylar nedeniyle Bağbozumu Şenliklerini iptal etmesine tepki gösterdi.

28.08.2013 20:27

MALATYA (İHA) – Arapgir Kültür Derneği, belediyenin Mısır ve Suriye'deki olaylar nedeniyle Bağbozumu Şenliklerini iptal etmesine tepki gösterdi.

Arapgir Kültür Derneği Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şenlik organizasyonda yapılacak olan konser, sempozyum, konaklama, yemek, ulaşım ve üzüm yarışması gibi tüm çalışmaların giderleri belirlenerek Arapgir Kültür Derneği tarafından 26 derneğimizin verdiği katkılar neticesinde uygulamaya geçildi. ve hazırlıklar son aşamaya geldiği noktada ise Arapgir Belediye Başkanı'nın mensup olduğu siyasi partinin kendi teşkilatlarına gönderdiği festivalleri iptal edin uyarısı Arapgir Bağbozumu Şenlikleri'nin yapılmamasına sebep oldu. Amacımız elbette ki dünyadaki ve ülkemizde yaşanan insanlık dramlarına kayıtsız kalmak değildir. Dünyada yaşanan her türlü insanlık dışı olaya bizde tepkimizi dile getirmeliyiz ancak bu tür hadiseler ülkemizin diğer noktalarında olduğu gibi Arapgir'de de Bağbozumu Festivali'nin yapılmasına engel olmamalıdır. Siyasetin Arapgir Bağbozumu Şenliklerine etki etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Arapgir Bağbozumu Şenlikleri sadece bir eğlence programı olarak algılanması bizi çok üzmüştür.

Bu durum Arapgir'e gelecek binlerce hemşehrimizin ve ilçede hazırlık yapıp ekonomik getiri bekleyen esnafları zor durumda bırakmıştır. Önümüzdeki bir hafta içersinde İstanbul'da Arapgir Sivil Toplum dernekleri olarak geniş kapsamlı bir şekilde ilçe ile ilgili değerlendirme ve yol haritası belirleme toplantısını da hayata geçirmeyi planlıyoruz" denildi - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arapgir Kültür Derneği'den 'Şenlik İptali' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement