Arçelik Lg Fabrikası'ndaki İşçi Eylemine Diğer Sendikalardan Destek - Son Dakika
Güncel

Arçelik Lg Fabrikası'ndaki İşçi Eylemine Diğer Sendikalardan Destek

Arçelik Lg Fabrikası\'ndaki İşçi Eylemine Diğer Sendikalardan Destek

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde kurulu Arçelik lg Fabrikası'nda yetkili Türk Metal Sendikası'na tepki göstererak üretimi durduran işçilerin eylemi bugün de devam ediyor.

05.07.2015 15:24

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde kurulu Arçelik lg Fabrikası'nda yetkili Türk Metal Sendikası'na tepki göstererak üretimi durduran işçilerin eylemi bugün de devam ediyor. Bugün fabrikaya Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu ve sendika temslicsileri işçilere desteğe geldi. Toplam 740 işçinin çalıştığı Arçelik Fabrikası'nda dört gün önce işçilerin burada yetkili Türk Metal Sendikası'na tepsi göstererek başlattığı eylemin ardından, iddiaya göre işveren bantlardaki çalışmayı durdurdukları ileri sürülen 131 işçinin iş akitleri feshedilerek tesisleri terk etmeleri istendi. İşçiler fabrikayı terketmeyince işveren polisten yardım istedi. Dün fabrikaya gelen çevik kuvvet fabrika içine girerek onları dışarıya çıkarmaya hazırlanırken, kendisi de sanayici olan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da fabrikaya gelerek taraflarla konuşmuş, daha sonra da polis dışarıya çıkmıştı.

Milletvekili Tahsin Tarhan'ın daha sonra yaptığı açıklamaya göre, işverenin iş akdini feshettiğini bildirdiği 131 işçinin çalışmaya devam etmeleri sözü verdi. Ancak işçiler bazı talepleri daha olduğunu ve bunların yerine getirilmesini, ayrıca Türk Metal Sendikası'nın da fabrikadan çıkmasını istediklerini belirterek eyleme devam kararı aldı.

Bugün de işçilere Uluslaları İşçi Dayanışması Derneği üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri de fabrika önüne geldi. Burada halk oyunları oynanıp şarkılar söylendi. Polis ise fabrikadaki eylemi ve ziyaretleri uzak bir bölgeden izliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arçelik Lg Fabrikası'ndaki İşçi Eylemine Diğer Sendikalardan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kemal: Devletin gucu ancak fakir icciye yetiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement