Arda Turan'a Premier Lig Kapısı Kapandı - Son Dakika
Spor

Arda Turan'a Premier Lig Kapısı Kapandı

İngiltere'de alınan devrim gibi kararlar sonrası ortaya çıkan sonuca göre; Türk futbolculara İngiltere Premier Lig kapısı bir süreliğine kapandı.

24.03.2015 14:44  Güncelleme: 15:10

İngiltere Federasyonu'nda alınan son kararlar ile 5 milyar sterling değerindeki İngiltere Premier Lig'de yabancı kuralı devrimi gerçekleşmiş oldu.

İLK 50 DIŞINDAKİLER PREMIER LİG'E KABUL EDİLMEYECEK

Bundan böyle İngiltere Premier Lig'e İsviçre ve Avrupa Ekonomik Alanı üyesi olan ülkeler dışından gelecek olan oyuncular, ülkelerinin FIFA sıralamasında ilk 50'de olmaması durumunda Premier Lig'e kabul edilmeyecek.

ARDA'YA İNGİLTERE YOLU KAPANDI

Bu karara göre Türkiye'nin FIFA sıralamasında 56. sırada bulunması nedeniyle başta İngiltere devlerinin radarında olan Arda Turan olmak üzere tüm Türk futbolculara İngiltere Premier Lig yolu kapanmış oluyor.

ARDA DAHA ÖNCE ANLATMIŞTI

2017'ye kadar Atletico Madrid'le sözleşmesi olan Arda Turan, daha önce yaptığı açıklamada en büyük hayalinin Premier Lig'de oynamak olduğunu ifade etmişti. Milli futbolcu, Liverpool formasını giymeyi çok arzuladığı daha önce yaptığı açıklamada belirtmişti.

AMAÇ İNGİLİZ FUTBOLUNUN GELECEĞİNİ KORUMAK

FA Başkanı Greg Dyke, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, İngiliz futbolunun geleceğini korumak için gerekenin yapılacağını belirterek, genç oyunculara daha fazla şans verilen bir sistem oluşturmak istediklerini ifade etti.

DEĞİŞİM ŞART

Dyke, geçen yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden İngiliz oyuncu sayısının 23 olduğunu hatırlatarak, organizasyonda İspanyolların 78, Almanların 55, Brezilyalıların ise 51 futbolcuyla temsil edildiğini kaydetti. İngilizler açısından bu sayının her geçen gün azaldığını ifade eden Dyke, dünyanın önde gelen milli takımlarıyla mücadele etmeyi sürdürmek için değişime gitmek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

İngltere Federasyonu bu karar ile alt yapılarda oluşan Latin, Afrika ve Asya hegomanyasını bitirerek yerli oyuncularının önünü açmayı hedefliyor.

Arda Turan\'a Premier Lig Kapısı Kapandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Arda Turan'a Premier Lig Kapısı Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ACI AMA GERÇEK: futbol bize göre değil. 18 3 Yanıtla
  • hakkan: bunlar türk düşmanı eyer türkiye 49cu olsaydı ilk 48 ci hariç kimseyi oynatmazlardı 5 7 Yanıtla
  • Haidarovic : Iyi olmuş çok sevindim 9 1 Yanıtla
  • Abuzer: Üzücü bir durum. 3 6 Yanıtla
  • sivaslı: bu adamı ingiltereye ibret diye alırlar yakısıklı bir erkek nasıl olmamalı diye tipe bak ya :D 3 6 Yanıtla
  • Faik: Bu saçma bişe ırkçılık gibi bişe 1 5 Yanıtla
  • yaniii: arda da ingiltere vatandaşlığına geçer madem çok istiyor 4 1 Yanıtla
  • Voyagercarrabien: Iyi olmus ... Turkiye de kendi listesini yapmali, hic bir ingiliz takimini listeye bile sokmamali ... Ne isin var zaten ingiltere de ... Hang I ingiliz kulubu real den , barselona dan , ya da juventustan ve ya Milan dan meshur ..... Afferin ingiliz lere ... .. Mesut ozil .. Sorry “oze:l “ oynaya bilir ama .. Arda, sen de o nun yolunu takip et bence .. 5 0 Yanıtla
  • ERDAL: BÖYLE SAÇMA BİR KARAR HANGİ MANTIKLA ALINABİLİR, BU İNSAN HAKLARINA AYKIRI BİR DURUM MAHKEMEYE VERSELER KAZANIRLAR YASAKLAYACAKSAN TÜM YABANCILARA KARŞI YASAKLAYACAKSIN BU ARDA'NIN DA SORUNU DEĞİL UMURUNDA MI O ALDIĞI PARAYA BAKAR 2 0 Yanıtla
  • asilmemati: ben buna ingiliz bakısı futbolada ingiliz oyunu deri. 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement