Arda Turan'ı Bush'a Ayakkabı Atan Iraklı Protestocuya Benzettiler - Son Dakika
Spor

Arda Turan'ı Bush'a Ayakkabı Atan Iraklı Protestocuya Benzettiler

Arda'nın Barcelona maçı sırasında fırlattığı ayakkabı, 2008'de ABD Başkanı Bush'a atılan ayakkabı olayına benzetildi.

29.01.2015 12:15  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanşında oynanan Atletico Madrid-Barcelona maçında bir pozisyonda hakeme sinirlenip, kramponunu fırlatan Arda Turan, İspanya başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde sosyal medyada gecenin konusu oldu.

ARDA'NIN HAREKETİ HERKESİ ŞAŞIRTTI

Atletico Madrid'in 3-2 kaybederek elendiği maçın 48. dakikasında rakipleriyle girdiği bir pozisyon sonrasında faul bekleyen ancak hakemin düdük çalmamasının ardından ayağından çıkan kramponu sert bir şekilde fırlatan Arda Turan'ın bu hareketi, sosyal medya ve İspanya basınında "şaşkınlıkla" karşılandı.

DALGA GEÇTİLER

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde, 2008 yılında Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile basın toplantısı sırasında Iraklı bir gazetecinin ABD Başkanı George W. Bush'a attığı ayakkabı olayı ile Arda Turan'ın maç sırasında fırlattığı krampon arasında bağlantı kurularak, esprili yorumlar yapıldı.



IRAKLI MÜSLÜMANA BENZETTİLER

Milli futbolcunun gol attıktan sonra Müslüman olmasından dolayı secdeye vararak golünü kutladığı hatırlatılarak, "Arda, öfkelendiği zaman da Iraklı Müslüman gibi ayakkabısını fırlatıyor" ifadesi kullanıldı.



"AKLINI KAYBETTİ"

İspanyol gazetelerindeki maçla ilgili haberlerde ise "Arda aklını kaybetti" ifadesi ön plana çıktı. Marca gazetesi pozisyonla ilgili, "Arda'nın maç sırasında bize hediye ettiği iki teknik güzel hareket, üzücü bir şekilde maçın yan hakemine karşı attığı ayakkabının gölgesinde kaldı. Aklını kaybetti ve cezası kırmızı kart olmalıydı" ifadelerine yer verdi.



"KİMSE BEKLEMİYORDU"

El Mundo Deportivo da "Herkes onun ayakkabılarından çok şey bekliyor ama dünkü hareketi kimse beklemiyordu. Simeone, sadece Kral Kupası'nı değil, La Liga'yı da mahvedeceğini anlayınca Arda'yı oyundan aldı" diye yazdı.




Arda Turan\'ı Bush\'a Ayakkabı Atan Iraklı Protestocuya Benzettiler
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Arda Turan'ı Bush'a Ayakkabı Atan Iraklı Protestocuya Benzettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Fennevv190FB7: Türk Dünyanin Neresine Gitsede Degismez Kendini Böyle Belli Eder Ne Gerek Var Be Ardacan Avrupa Futbolu Böyle Hareketleri Asla Affetmez!!! Bakma Bizdeki TR Futbolu iki Haydut Sikke Yildirim Yüzünden Ayak Altlarinda Sikkemi Dersin Tüpcün Ligdeki Fenerasyonlu Hakemleriylen FB7 Adina Hedef Bir Milyon Penalti Oyunlarinimi Dersin Yok Yok. . . 6 11 Yanıtla
  • GONYALI: Helal Arda 3 4 Yanıtla
  • MTN2015: He laaaaaaa. Sanki burnundan düsmüs 2 2 Yanıtla

Advertisement