Arınç'tan Yusuf Yerkel Sorusuna Yanıt: Mükerrer Soruların Cevapları İçin İlave Edilebilecek Başka... - Son Dakika
Güncel

Arınç'tan Yusuf Yerkel Sorusuna Yanıt: Mükerrer Soruların Cevapları İçin İlave Edilebilecek Başka...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yusuf Yerkel'in görevine ilişkin soruya, "Özlük dosyası Bakanlığıma bağlı kuruluşlarda tutulmamaktadır.

16.07.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yusuf Yerkel'in görevine ilişkin soruya, "Özlük dosyası Bakanlığıma bağlı kuruluşlarda tutulmamaktadır. Dolayısıyla adı geçen personel hakkında yöneltilen sorularla ilgili olarak kurumumuzda herhangi bir bilgi ve belge bulunmamaktadır" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, soru önergesinde, "Soma'da bir madenci vatandaşımıza tekme atan Yusuf Yerkel neden hala Başbakanlık'taki görevine devam etmektedir? Anadolu Ajansı 24 Mayıs 2014 tarihinde saat 11.50'de geçtiği haberde, Yusuf Yerkel'in görevinden alındığını duyurmuştur. Bu durumda Anadolu Ajansı verdiği haberi daha sonra neden tekzip etmemiştir?" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önergede ismi geçen şahsın maiyetinde çalışmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Özlük dosyası Bakanlığıma bağlı kuruluşlarda tutulmamaktadır. Dolayısıyla adı geçen personel hakkında yöneltilen sorularla ilgili olarak kurumumuzda herhangi bir bilgi ve belge bulunmamaktadır.

Ayrıca, Bakanlığım sorumluluğundaki Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Ajans, Yusuf Yerkel ile ilgili haberi kaynaklarından aldığı bilgi doğrultusunda yayınlamıştır. Haberde, Yusuf Yerkel'in kadro durumuna yönelik herhangi bir değerlendirmeye yer verilmemiştir.

Kaynaktan alınan bilginin sınırlı olması nedeniyle Yusuf Yerkel'in yeni pozisyonu ile ilgili herhangi bir paylaşımda bulunulmamıştır."

Tanrıkulu bir başka soru önergesinde de, "Yusuf Yerkel neden hala Başbakanlık'taki görevine devam etmektedir?" diye sordu.

Soru önergesinde belirtilen konuların Tanrıkulu'nun daha önceden yönlendirmiş olduğu yazlı soru önergeleriyle cevaplandırıldığını belirten Arınç, "Mükerrer olarak dile getirilen benzer soruların cevapları için ilave edilebilecek başka bilgi ve belge bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Arınç'tan Yusuf Yerkel Sorusuna Yanıt: Mükerrer Soruların Cevapları İçin İlave Edilebilecek Başka... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement