Arkadaşlarının Adını Kütüphanede Yaşatacaklar - Son Dakika
Yerel

Arkadaşlarının Adını Kütüphanede Yaşatacaklar

Arkadaşlarının Adını Kütüphanede Yaşatacaklar

2014 yılı Ekim ayında Tekirdağ’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hayrabolu ilçesi Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürü Salih Gündöner’in adı, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, arkadaşları tarafından kurulan kütüphanede yaşatılacak.

03.04.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yılı Ekim ayında Tekirdağ'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hayrabolu ilçesi Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürü Salih Gündöner'in adı, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, arkadaşları tarafından kurulan kütüphanede yaşatılacak.

Tekirdağ Hayrabolu'da yaşayan Salih Gündöner'in 2014 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatının kaybetmesinin ardından okul arkadaşları ve hocaları bir proje hazırladılar. Hazırlanan proje ile Gündöner'in adı Bayramiç'de bulunan Cumhuriyet Okulunda kütüphanede yaşatılacak. Gündöner'in okul arkadaşı Bayramiç Belediyesi Fen İşlerinde inşaat mühendisi olarak görev yapan Şaban Denizli, "Arkadaşımız bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından onun adını yaşatmak için bir proje yapmaya karar verdik. 'Hepimiz bir sayfa, tek bir kitapta buluşuyoruz' adlı proje hazırladık. Sınıf arkadaşlarımız ve Dumlupınar Üniversitesinde görev yapan hocalarında büyük gayreti ile bir kütüphane kurmaya karar verdik. Bende Bayramiç Belediyesinde göreve başladığımda ilçede bir kütüphanenin olmadığını öğrendim. O hayatta iken düşündüğü kütüphane projesini okul arkadaşlarıma ve öğretmenlerimize anlattım. Onlarda bu önerime olumlu yaklaşınca Bayramiç'e kütüphane kurma projesi çalışmalarına başladık. Kütüphaneye arkadaşımızın adını vermek isteğimizi okul idarecilerine anlattık. Bu talebimiz Cumhuriyet Okulu idarecileri tarafından olumlu karşılanınca bu okula kütüphane açtık. Okula 3 bin 285 kitap topladık ve 3 bilgisayar aldık" dedi. Kütüphane açılışına Salih Gündöner'in anne ve babası Feriha, Hasan Gündöner, ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya, Okul Müdürü Tahsin Öden, okul öğretmenleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arkadaşlarının Adını Kütüphanede Yaşatacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement