Arkut Dağı'nda Kayaklı Koşu Heyecanı - Son Dakika
Spor

Arkut Dağı'nda Kayaklı Koşu Heyecanı

Arkut Dağı\'nda Kayaklı Koşu Heyecanı

Bolu'nun Gerede İlçesi'ndeki Arkut Dağı'nda düzenlenen Uluslararası Kayaklı Koşu Balkan Kıta Kupası yarışları başladı.

19.01.2016 15:35

Bolu'nun Gerede İlçesi'ndeki Arkut Dağı'nda düzenlenen Uluslararası Kayaklı Koşu Balkan Kıta Kupası yarışları başladı. 6 ülkeden 41 sporcunun katıldığı müsabakaların ilk günü büyük heyecana sahne oldu.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ve bu sene ilk kez para ödülü de konulan yarışlara Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Romanya, Sırbistan ve Türkiye'den 16'sı kadın 41 sporcu katıldı. Müsabakalara başvuran Yunanistan ise son anda yarışmadan çekildiğini açıklayarak Türkiye'ye gelmekten vazgeçti.

İlk gün kadınlar ve erkeklerde 5 kilometre klasik sitil mücadelesi yapıldı. Sporcular, Arkut Dağı'daki zorlu parkuru tamamlamak için mücadele etti. Sporcuları en çok soğuk hava ve tipi zorladı. Eksi 10 derecede mücadele eden sporcular, dereceye girebilmek için ter döktü. Yarışlar, yarın kadınlar 5 kilometre, erkekler ise 10 kilometre serbest sitil müsabakalarıyla sona erecek.

Türkiye Kayak Federasyonu Kuzey Disiplini Koordinatörü Özkan Koyuncu, "Kayak Federasyonu, Gerede'de yapılan bu yarışlara katılımın daha fazla olması için bu seneden itibaren para ödülü de koydu. Çünkü bu sporun maliyeti yüksek. Dolayısıyla bu yıl katılım daha fazla oldu. Önümüzdeki yıl para ödülüyle birlikte katılımın daha da artacağını düşünüyoruz" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Arkut Dağı'nda Kayaklı Koşu Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement