Belediye Başkanından Arsenikli Su Tartışmalarına Yanıt - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanından Arsenikli Su Tartışmalarına Yanıt

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, "Kırsaldaki bazı mahallelerimiz, kurulduğundan bu yana 50-100 yıldır bu suları (arsenikli) kullanıyor. En yüksek arsenik seviyesi olan 7 mahallemizden çalışmalara başladık, arıtma tesisleri kuruluyor" dedi.

03.12.2014 11:55  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kırsaldaki bazı mahallelerde, kurulduğundan bu yana 50-100 yıldır arsenikli su kullanıldığını belirterek, "En yüksek arsenik seviyesi olan 7 mahallemizden çalışmalara başladık, arıtma tesisleri kuruluyor. Yıllardır süren bir sorunu çözmüş oluyoruz" dedi.Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'de arsenikli su tartışmalarının, geçen haftaki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresinin (BASKİ) toplantısında başladığını söyledi.Toplantıda, BASKİ'nin yaptığı işleri anlattıklarını belirten Uğur, şunları kaydetti: "Balıkesir'in kırsalındaki bazı mahallelerde kullanılan sularda arsenik oranının yüksek olduğunu tespit ettiğimizi, vatandaşlarımızın arsenikli su kullanmaması için arıtma tesisleri aldığımızı ve bunun için 2 milyon lira harcadığımızı belirttik. Kırsaldaki bazı mahallelerimiz, kurulduğundan bu yana 50-100 yıldır bu suları kullanıyor. Çok büyük bir tehlike arz etmiyor. Arsenik oranları yazın yüksek olmuyor, kışın su debilerinin artmasıyla düşük seviyelerde oluyor."

Kent merkezinin suyunun İkizcetepeler Barajı'ndan getirildiğini aktardı.Yürüttükleri çalışmalarla bu kaynaktan alınan suyu bazı mahallelere de götürdüklerini dile getiren Uğur, "Ne kadar kırsaldaki mahallelerimize bağlarsak iyi olacak. Susurluk'ta göletten kırsaldaki mahalleye su götüreceğiz. Suların sevk ve idaresi artık BASKİ'nin kontrolünde olacak. Sularımızı kırsal mahallelerimize götüreceğiz. En yüksek arsenik seviyesi olan 7 mahallemizden çalışmalara başladık, arıtma tesisleri kuruluyor. Yıllardır süren bir sorunu çözmüş oluyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanından Arsenikli Su Tartışmalarına Yanıt
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanından Arsenikli Su Tartışmalarına Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement