Türkiye'de Bir İlk; TKP'li Belediye Var! - Son Dakika
Politika

Türkiye'de Bir İlk; TKP'li Belediye Var!

Türkiye\'de Bir İlk; TKP\'li Belediye Var!

Türkiye Komünist Partisi'nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli'nin Ovacık İlçesinde resmi olmayan sonuçlara göre galip geldi.

30.03.2014 22:01  Güncelleme: 21:59

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli'nin Ovacık İlçesinde resmi olmayan sonuçlara göre galip geldi. Türkiye'de seçim tarihinde ilk defa TKP bir belediyeyi kazanmış oldu. 

2009'DAKİ İSİM BENZERLİĞİ

2009 yerel seçimlerinde CHP'nin Tunceli adayı olan Mustafa Sarıgül (isim benzerliği) seçimi kazanmış ancak 2013 yılı Temmuz ayında CHP'nin çözüm süreci ve anayasa yapım sürecindeki tutumunu protesto etmek için istifa etmişti.

DHF İLE ORTAK HAREKET ETTİ

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanli'nın haberine göre, BDP'ye geçen Sarıgül, yine 2014 seçimlerinden bu partinin adayı olarak yarışa girmişti. Ancak bugün yapılan seçim sonucunda kazanan ne BDP ne CHP adayı oldu. Başkanlık koltuğuna oturacak isim TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu. Ovacık'ta TKP ile Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ortak hareket etti.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Türkiye'de Bir İlk; TKP'li Belediye Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • seyr-ü sefer: iyi hoş anlamdar olsun inşallah bir bdpli olarak onur duyduk. 25 26 Yanıtla
  • SIRNAK73: Ovacık Halkı İçin Hayırlı Olur İnşallah.!! 30 16 Yanıtla
  • guryabani: komünist bir belediyeciliği merak ediyorum doğrusu.hayırlı olur inşallah 30 11 Yanıtla
  • USTA: komünistten hayır mı olur birde hayılı olur inşallah demişler bunlar inşallah maşallah bilmezler bunlar altlarını yıkıyorlarmı bi sorsanıza iman din yokki tuvaletten çıkınca eelerini bile yıkamazlar çünkü görmüşüm kendine hayrı olmaz kaldiki millete yavrum yavrum 9 12 Yanıtla
  • Bilal kaymakci: Türkiye'de mayası bozuk illerin başında gelen yer. Ne beklersin ki. 81 il içerisinde 3-5 il sayesine bir türlü gelişemiyor. Sürekli kendimizle çarpışıyoruz. Tarih boyunca Tunceli bu çekişmelerde başı çeken illerdendir. Kardeş kardeşe bu kadar çatışıyorsak ve gelişemiyorsak bu çürük yumurtaları iyi bilmemiz gerekiyor. Tarihimizi iyi okuyabilsek bu oyunlara gelmeyeceğiz. 8 13 Yanıtla
  • D: CUMHURBAŞKANLIĞIN hayırlı olsun sayın BAŞBAKANIM 0 1 Yanıtla

Advertisement