Artuklu Belediye Başkanı Taburcu Oldu - Son Dakika
Güncel

Artuklu Belediye Başkanı Taburcu Oldu

Mardin'de seçildiği gün, muhtarlık seçimleri için kavga eden tarafları barıştırmaya giden ve buradaki grupların çatışmasında seken kurşunla yaralanan Artuklu Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Emin Irmak, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi'nde bugün taburcu oldu.

07.04.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de seçildiği gün, muhtarlık seçimleri için kavga eden tarafları barıştırmaya giden ve buradaki grupların çatışmasında seken kurşunla yaralanan Artuklu Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Emin Irmak, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi'nde bugün taburcu oldu. Bir gazetecinin, "Size ateş eden kişiden şikayetçi olacak mısınız?" sorusuna Başkan Irmak, "Amacı barış olan insanlar şikayetçi olmaz" diyerek, halkla birlikte Mardin'e hizmet edeceklerini söyledi.

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Mardin merkez Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, seçimin çok zorlu ve zevkli geçtiğini belirterek, "Çok zorlu ve zevkli bir seçim süreci geçirdik. Mardin halkı bizi yanlız bırakmadı. Zaferle belediye başkanlığını kazandık. Bir beldede muhtarlık için çatışma meydana gelmiş, kavga etmişlerdi. Onları barıştırmak, bir araya getirmek için gitmiştik. İki küçük grup arasında da bir çatışma yaşandı. Onlara da müdahale etmek, çatışmayı bitirmek istedik ancak seken bir kurşun göğsüme isabet etti" dedi.

Hastane yönetimine ve tedavisi süresince kendisini yanlız bırakmayan Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki doktorlara teşekkür eden Başkan Irmak, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BANA 1 NİSAN ŞAKASI OLDU"

"Yaralandıktan sonra umudunuzu yitirdiniz mi?" sorusuna Irmak, "Hiçbir şekilde umudumu yitirmedim. Karamsarlığa kapılmadım. Çünkü geride utanacağımız bir durum söz konusu değildi. Seçimden galip çıkmıştık, kavgada barışı sağlamaya gitmiştik. Oradaki iki grup arasında çıkan çatışmada seken kurşun göğsüme isabet etmişti. Bana bir nisan şakası oldu. Göğsüme isabet eden kurşun hala vücudumda. Doktorlar vücuduma zarar vermeyeceğini söyleyince ben de o kurşunu, hediye olarak saklamaya ve taşımaya karar verdim" diye yanıtladı.

"BUGÜN YA DA YARIN MAZBATAMI ALACAĞIM"

Yaralandığı kavgada 2 kişinin daha yaralandığını ve aynı hastanede tedavi gördüğünü anlatan Başkan Irmak, "Muhtarlık kavgasında yaralanan iki kişi daha var hastanede yatan, onları da ziyaret edeceğim. Bugün ya da yarın mazbatamı alacağım. Biz parti olarak halkların kardeşliğini esas aldık. Mardin'de Türk, Kürt, Keldani, Süryani, Arap ve Ezidi kardeşlerimiz orada yaşıyor, herkese adil ve eşit, katılımcı, demokratik bir belediyecilik hizmeti vereceğiz. Allah bizi mahçup etmesin" diye konuştu.

"BDP'NİN GİRDİĞİ BÖLGEDE KAN DAVALARI SONA ERMİŞTİR"

Mardin'de kan davaları sayısının fazla olduğu yönündeki bir soruyu Irmak, "Partimiz ideolojisinin girdiği yerde kan davaları sona ermiştir. Son bir yıl geriye gittiğimizde, partimizin girdiği bölgelere bakıldığı zaman bu tür kavgalar, kan davaları minumum seviyeye inmiştir" diye cevapladı.

"BİZ KEPENKLERİ AÇMAYA GELDİK"

Mardin'de izinsiz gösteriler yapılarak, halka kepenk kapattırılacağı yönünde dedikoduların dolaştığının sorulması üzerine Başkan Irmak, "Mardin bir turizm kenti, biz daha önceki mitinglerde ben ve sayın Ahmet Türk açıklama yaptık, böyle bir şey yok. Mevcut belediyenin çalışmalarından dolayı, bir çarşıdaki esnafın kepenkleri zaten 2 yıldan beri kapalıdır. Biz halkımızla birlikte kepenkleri açmaya geldik. Halkla birlikte belediyeyi yöneteceğiz amacımız halk belediyeciliğidir" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Hastaneye getirilmesi sırasında, gazetecilerin tartaklandığının hatırlatılması üzerine Başkan Irmak, "Haberim yok. Yanlız böyle büyük bir kırılma, infial yaşadık. Kimseye anlatamadık. Benim şuurum yerindeydi. Ben bazı şeyleri farkettim, küçük de olsa bir açıklama yaptım, yani olası hadiseleri engellemek için. Gençliktir, insanlardır neticede emek vermişler, mücadele etmişler, başkanları yaralı sedyede gelmiş. Bir çok seneryolar vardı ama benim ağzımdan duyduktan sonra sakinleştiler. Ben onlar adına özür diliyorum, kusura bakmayın" dedi.

Kendisine ateş eden kişiden şikayetçi olup olmayacağı sorulan Başkan Irmak, "Yaşadığım olaydan dolayı şikayetçi olmayacağım. Amacı barış olan insanlar şikayetçi olmaz" diye cevap verdi.

30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Mardin merkez Artuklu Belediyesi Başkanlığı'nı kazanan BDP adayı Mehmet Emin Irmak, 1 Nisan günü merkez muhtarlık için kavga eden iki tarafı barıştırmak için merkez Gökçe Köyü'ne gitmişti. Buradaki farklı iki grubun silahlı çatışması sonrasında seken kurşunun göğsüne isabet etmesi sonucu yaralanmış ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmişti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artuklu Belediye Başkanı Taburcu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement