Arü'lü Akademisyen, Kazakistan'da Kurs Verecek - Son Dakika
Yerel

Arü'lü Akademisyen, Kazakistan'da Kurs Verecek

Arü\'lü Akademisyen, Kazakistan\'da Kurs Verecek

Türkiye ile Kazakistan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ile K. I. Satpayev Atındağı Kazak Ulttık Tehnikalık Zeretteu Üniversiteti arasında 72 saatlik bir kurs düzenlenecek.

27.11.2015 16:17

Türkiye ile Kazakistan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ile K. I. Satpayev Atındağı Kazak Ulttık Tehnikalık Zeretteu Üniversiteti arasında 72 saatlik bir kurs düzenlenecek.

1-14 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kurs, ARÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak tarafından verilecek. Kurs bitiminde katılımcılara birer adet sertifika takdim edilecek. Ayrıca Kazakistan'daki diğer üniversiteler ile ARÜ arasında yapılabilecek işbirliği ve ortak proje imkanları da araştırılacak.

Kazakistan Satpayev Atındağı Ulusal Teknik Üniversitesi'nde kurs verecek olan Prof. Dr. Altınkaynak kursun içeriği hakkında çeşitli bilgiler verdi. Prof. Dr. Altınkaynak; 'Kazakistan eğitim bakanlığının her sene yurt dışından akademisyen davet ederek kendi ülkesindeki hocalara seminerler verdirdiği biliniyor. Bu sene üniversitemizden beni davet ettiler. Kazakistan Satpayev Atındağı Ulusal Teknik Üniversitesi Almatı'daki bir üniversitedir. Bu üniversite de 72 saatlik bir program dahilinde Türkiye-Kazakistan ortak ilişkileri, bilim alanındaki, kültür alanındaki, ticaret alanındaki her türlü antlaşmalar, tarihi bağlar, eğitim farklılıkları, benzerlikleri mukayeseli olarak aktarılacaktır.' dedi.

Kurs kapsamında vericek olan eğitimlerin yanında Kazakistan'ın Almatı kentindeki diğer üniversitelere ziyaretlerin gerçekleştirileceğini belirten Prof. Dr. Altınkaynak, sözlerine şöyle devam etti; 'Türkiye-Kazakistan ticari ilişkileri, kültürel bağları, üniversiteler arası ilişkiler, proje destekleri, ortak proje çalışmaları ve bununla beraber karşılıklı öğretim üyesi ile öğrenci değişimleri görüşülecek. Ayrıca bu konumuzun dışında Almatı'daki üniversiteler ile üniversitemiz arasında olabilecek işbirliği imkanları araştırılacak. Ayrıca üniversitemizin hazırlamış olduğu Ahıskalılar ile ilgili proje hakkında da veriler toplanacaktır.' dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü'lü Akademisyen, Kazakistan'da Kurs Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement