Asgari Ücret İşçiyi Tatmin Etmedi - Son Dakika
Yerel

Asgari Ücret İşçiyi Tatmin Etmedi

Asgari Ücret İşçiyi Tatmin Etmedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıkladığı asgari ücret zammına, işçi sendikaları tepki gösterdi.

01.01.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı asgari ücret zammına, işçi sendikaları tepki gösterdi.

Asgari ücrete yapılan zammı değerlendiren Türk Harb-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyledi. Özsoy, "Ülkemizde 5 buçuk milyon civarında asgari ücretle çalışan işçimiz bulunmaktadır. Anayasamızda insanlık onuruna yaraşır bir şekilde ücret alınması gerektiğinin bildirilmesine rağmen devletin istatistik kurumu olan TÜİK asgari ücretin bin 200 lira olması, Türk-İş'in taban memur ücretinin ve asgari ücretin bin 600 lira olması talebi olmasına rağmen ne yazık ki bu dönemde işçiler ve sendikalar umduğunu bulamadılar. Hükümetin açıkladığı asgari ücret hiçbirimizi tatmin etmedi. Yüzde 5 birinci altı ay, yüzde 6 ikinci altı ay olmak üzere asgari ücret açıklanmıştır. Bu ücret açlık sınırının altında ücrettir. Bunun yanında sadece 16 yaş 18 yaş ayrımı kaldırılmış ve 4 çocuk sınırlandırılması 3 çocuk sınırlandırılmasına indirilmiştir. Bunlar tabi ki iyi gelişmelerdir ama yeterli değildir. Biz bu asgari ücreti kabul etmiyoruz. Açlık sınırının altında olduğunu söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir de yapılan zammın beklentilerin altında olduğunu söyledi. Özdemir, "Yapılan zam beklentilerin altındadır. 44 liralık bir zam. Bizi tatmin etmedi. Hayal kırıklığı yarattı. Gelişen, büyüyen Türkiye'ye yakışmadı" dedi.

Konu hakkında yazılı bir açıklamada Çelik-İş Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek'ten geldi. Korkmazyürek yaptığı açıklamada, işçinin beklentilerinin yine gerçekleşmediğini söyleyerek, "44 liralık bir zamla işçi hiçbir şey yapamaz. Yılbaşından sonra yapılacak fiyat artışları bu zammı da alıp götürecek. İşçi kesimi hükümete her seçimde destek olmasına rağmen ücret konusunda verdiği desteğin karşılığını alamadı" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asgari Ücret İşçiyi Tatmin Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement