Askeri Liselere Giriş Sınavı'na Girecek Adayların Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Askeri Liselere Giriş Sınavı'na Girecek Adayların Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı

20 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçme sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

11.04.2014 10:54

20 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçme sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunlu olacak. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda olacak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaretin bulunmaması gerekecek. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

-BELGELERİ EKSİK OLANLAR SINAVA ALINMAYACAK-

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Gerekli belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Askeri Liselere Giriş Sınavı'na Girecek Adayların Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement