ASKON, Urfa'nın Yatırım Fırsatlarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

ASKON, Urfa'nın Yatırım Fırsatlarını Anlattı

ASKON, Urfa\'nın Yatırım Fırsatlarını Anlattı

Açıldığı günden bu yana bölgeye yaklaşık 100 işadamını getiren ASKON Şanlıurfa Şubesi, bu kez İzmirli meslektaşlarını ağırladı.

30.10.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın açılışını yaptığı Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi kısa sürede yaptığı çalışmalarla göz doldurmayı başardı. ASKON Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerini geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya davet eden ASKON Şanlıurfa Şubesi, önceki gün de İzmirli işadamlarını ağırladı.

ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan'ın başkanlığında yönetim kurulu ve üyelerden oluşan yaklaşık 50 kişilik işadamı heyeti ASKON Şanlıurfa Şubesinin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya geldi.
ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri İzmirli işadamlarıyla El Ruha Otelinde iş geliştirme toplantısı yaptı. Toplantıya Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak da katıldı.

CAM ÜRETME TESİSİ

Çolak, İzmirli işadamlarına 6. bölge teşvik paketinde olan Şanlıurfa'nın yatırım fırsatlarını anlattı. Sunumdan etkilenen İzmirli işadamları bölgeye cam üretme tesisi ve mobilya üretimi konusunda yatırım için yeşil ışık yaktı.

Gecede konuşan Organize sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar 2. OSB'de yerlerin yüzde 80'e kadar dolduğunu hatırlatarak 'Ciddi yatırımlar için her zaman yerimiz var' diyerek sanayicilerden yatırım istedi.

İkili iş görüşmelerinin de yapıldığı gecede ev sahibi olan ASKON Şanlıurfa Şubesi Başkanı Orhan Şahin Şanlıurfa'nın huzur kenti olduğunu, batıya en yakın doğu ili olan Şanlıurfa'ya yatırım için geç kalınmaması gerektiğini dile getirdi.

KOBANİ OLAYLARI

Kobani olayları ile gündemden düşmeyen Şanlıurfa'ya böylesi bir zamanda bu kadar işadamının gelmesinin ayrı bir manası olduğuna dikkat çeken Şahin, İzmirli işadamlarına destekleri için teşekkür etti.ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan Şanlıurfa'nın çok cazip yatırım fırsatlarıyla dolu olduğunu hatırlattığı konuşmasında Suriye olaylarına da değindi. Bölge insanın bu süreçte misafirperverliğini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Hazırbulan bu süreçte Şanlıurfa'nın yanında olduklarını söyledi.

Karşılıklı iş görüşmelerinin yapıldığı toplantı sonrasında ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, OSB Müdürü Oktay Yaşar ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak'a isimlerinin ve unvanlarının hat ustası tarafından Arapça yazıldığı tablo hediye etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ASKON, Urfa'nın Yatırım Fırsatlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement