Atatürk'ün Balıkesir'e Gelişinin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Balıkesir'e Gelişinin 93. Yıl Dönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

06.02.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Tarihi Gar önünde başlayan kutlamalarda temsili olarak Atatürk'ün trenle Balıkesir'e gelişi canlandırıldı. Trenden inen bir gazi, tepsi üzerindeki Türk bayrağını üç kez öpüp alnına koyduktan sonra Vali Mustafa Yaman'a teslim etti. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kuvayımilliye ateşinin yakıldığı ve ilk silahlı direnişin başladığı Balıkesir'i özelikle ziyaret etmek istediğini söyledi.

Uğur, konuşmasına şöyle devam etti:

"Atatürk'ün Balıkesir'e geliş nedeni o dönemki konular hakkında halkla istişarede bulunmak, iç ve dış gelişmeler hakkında açıklamalar yapmak, yeni kurulmakta olan devletin temel politikalarını doğrudan vatandaşlarla yüz yüze konuşmaktı. Balıkesir, Mustafa Kemal Paşa'yı onun şan ve şöhretine uygun şekilde karşılayıp bağrına basmıştır. Bir sonraki gün Atatürk, Zağnos Paşa Camisi'nde vatandaşlara hitap etmiştir."

Gar önündeki tören, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Balıkesir İl Temsilciliğinin gösterisiyle sona erdi.

Törenin ardından Gar önünden başlayan "Ata'ya Saygı Yürüyüşü", Vasıf Çınar Caddesi'ni takiben Atatürk Anıtı önünde tamamlandı.

Anıta, Belediye Başkanı Uğur tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Balıkesir'e Gelişinin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement