Atatürk'ün Havza'ya Gelişinin Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Havza'ya Gelişinin Yıl Dönümü Kutlamaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Atatürk'ün Havza'ya gelişinin yıl dönümü kutlamaları Çelenklerin anıta konulması Saygı duruşu İstiklal Marşı Gazilere madalya takılması Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in konuşması Vali Vekili Recep Yüksel'in konuşması Atatürk'ün Havza gelişi mizanseni SAMSUN (AA) Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Mayıs'da Havza'ya gelişinin 97. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi kutlama töreni düzenlendi.

25.05.2016 18:23

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Atatürk'ün Havza'ya gelişinin yıl dönümü kutlamaları

Çelenklerin anıta konulması

Saygı duruşu

İstiklal Marşı

Gazilere madalya takılması

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in konuşması

Vali Vekili Recep Yüksel'in konuşması

Atatürk'ün Havza gelişi mizanseni SAMSUN (AA) Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Mayıs'da Havza'ya gelişinin 97. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi kutlama töreni düzenlendi.

İlçe stadında düzenlenen resmi tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Törende günün anlam ve önemi ile ilgili olarak bir konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Van'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diledi. İkiz; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçemize gelişlerinin 97. Yıldönümü heyecanla kutlamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkar 4-5 gün samsunda kaldıktan sonra 25 mayıs 1919'da havzaya gelir havza'da 18 gün kalır. 18 gün boyunca havzalılar Mustafa Kemal'e sahip çıkar bağırlarına basar kurtuluş savaşının başlangıcı ve cumhuriyetin temelleri Havza'da atılır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'da 18 gün kalmasının nedenlerinden birincisi Havza o yıllar da güvenli bölge olması ve Havzalı atalarımızın Mustafa Kemal'e sahip çıkması 2. Neden ise Mustafa Kemal Atatürk o yıllarda böbreklerinden rahatsız olup 18 gün boyunca Havza kaplıcalarında tedavi olmuştur ve Havza'ya ikinci gelmesinde o meşhur sözü olan "Havza Kaplıcalarında Şifayap Oldum Demiştir.". "dedi.

Samsun Vali Vekili Recep Yüksel ise yapmış olduğu konuşmada terör saldırlarında şehit olan güvenlik güçlerini yad ederek; " 97 yıldır bizi güçsüz bırakmak için içten ve dıştan uğraşanlar ile karşı karşıya kaldık ve kalmaya da devam ediyoruz. " dedi.

Konuşmaların ardından Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 8. Anma Yürüyüşüne katılan dağcılar tarafından getirilen Bayrak Havzalı gençlere teslim edildi.

Tören öğrenciler ve Havzalı muharip gaziler tarafından Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve Havza'ya gelişini anlatan mizansenin sahnelenmesi ile son buldu.

Törene Samsun Vali Vekili Recep Yüksel, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Ak Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP samsun Milletvekili Kemal Zeybek, MHP samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları İsmail Şen ve Zafer Özata, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.

Tören sonrası Törene Samsun Vali Vekili Recep Yüksel ve beraberindekiler Havza Atatürk Evini ziyaret ettiler.

Atatürk\'ün Havza\'ya Gelişinin Yıl Dönümü Kutlamaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Havza'ya Gelişinin Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement