Atça Myo'da 'Kariyer Günleri' Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Atça Myo'da 'Kariyer Günleri' Rüzgarı

Atça Myo\'da \'Kariyer Günleri\' Rüzgarı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atça Meslek Yüksekokulu ilk kez düzenlenen Kariyer Günleri'nde Türkiye’nin önemli şirketlerinin yöneticileri ile öğrencilerini bir araya getirmeyi sağladı.

06.05.2014 09:54

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atça Meslek Yüksekokulu ilk kez düzenlenen Kariyer Günleri'nde Türkiye'nin önemli şirketlerinin yöneticileri ile öğrencilerini bir araya getirmeyi sağladı.

Okul yönetici ve öğretmenlerinin yönlendirmeleri ile oluşturulan proje grubunun başarılı çalışmaları ile ATÇA Meslek Yüksekokulu'na davet edilen şirket yöneticileri, öğrencilerle buluşarak özel sektörün eleman ihtiyacını karşılayacak beklentileri ve eğitim alırken, dikkat etmeleri gereken konuları öğrencilerle paylaştılar.

Etkinliği düzenleyen Atça Meslek Yüksekokulu Grup Quatro öğrencileri Ömer Çiftcioğlu, Fatma Kesme, Mehmet Zerey, Seda Furat ve Gizem Kök yaptıkları etkinliğin öğrenciler ve iş dünyası bakımından önemli olduğunu belirtti. Nitelikli eleman ve kaliteli iş gücü piyasasının önemini vurgulayan Proje Ekibi Başkanı Ömer Çiftcioğlu, "Okulumuzun Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileriyiz. Projeyi hayata geçirmeden önce, arkadaşlarımıza iş hayatındaki beklentilerini sorduk. Öğrencilerin iş hayatını tam anlamıyla tanımadıklarını, işe nasıl başvurmaları gerektiğini bilmediklerini öğrendik. Bu yüzden böyle bir proje hazırladık. İş dünyası ve öğrencileri bir araya getirdik. Bu projeden çok umutluyuz. Bize olan katkılarından dolayı Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ FİRMALARI KATILDI

Atça Meslek Yüksekokulu'nda verilen eğitimlerin, sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir eksiği tamamladığını söyleyen firma yetkilileri, böyle bir organizasyonla öğrenciler ile bir araya gelmenin çok önemli olduğunun üzerinde durdular. İstanbul, İzmir, Ankara ve Aydın'da faaliyet gösteren konusunda uzman firmaların üst düzey yöneticilerini bir araya getiren etkinlikler de ortak konu, sektörlerin yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasının her zaman şirketler için önemli bir sorun olduğunu, bu sorunu giderebilmek için okulların 'Kariyer Günlerinin' büyük bir açığı kapattığını, ATÇA Meslek Yüksekokulu'nda verilen eğitimler ile yetişen öğrencilerin de, etkinliklerde gösterdikleri performansla göz doldurduklarını söylediler.

KATILIMCILAR ÖĞRENCİLERİN SORULARI İLE TERLEDİ

Atça Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen Kariyer Günlerinin okulları için bir ilk olduğunu söyleyen öğrenciler, böyle bir organizasyon yaparak, sektörde önemli yerleri olan firmaların yöneticileri ile bir araya gelmelerini sağlayan okul yönetimine ve 'Kariyer Günleri' projesinin tüm aşamalarını gerçekleştiren Grup Quatro isimli okul grubundaki arkadaşlarının tüm çabaları dolayısı ile teşekkür ettiklerini söylediler.

Kariyer Günlerine katılan konuşmacıların anlattığı konuların, iş hayatlarındaki gelişimi önemli yönde etkileyeceğini düşündüklerini söyleyen öğrenciler, etkinliklerin bütün aşamalarına yoğun ilgi göstererek konuşmacıları soruları ile terlettiler.

YILIN EN İYİ GİRİŞİMCİ FİRMASI PERSONELİNİ ATÇA MYO'DAN SEÇECEK

2013 yılında JCI - TOYP tarafından Dünyanın En İyi Girişimci Firması seçilen, TABİT - Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Coşkun Yıldırım, Kariyer Günlerine katıldığında bu kadar ilgili bir öğrenci kitlesi ile karşılaşacağını düşünmediğini, öğrencilerden gelen sorularla eğitimlerinin çok üst düzeyde olduğunun kolayca anlaşıldığını, istekli öğrencilerin CV'lerinin öncelikle değerlendirmenin firması açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

'STK'LARDA GÖREV ALIN'

Demokratik toplumlarda Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) önemine dikkat çeken Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, öğrencileri STK'larda görev almaları çağrısında bulundu. Gelişen teknolojinin imkanlarından yararlanılması gerektiğini ifade eden TARHAN, Bilgi teknolojileri çok hızlı gelişiyor. Yenilikçilik yapıp kendinizi geliştirmeniz gerekiyor" dedi. Gençlere iş ve staj imkanları konusunda yardımcı olacaklarını belirten Tarhan, "Yeter ki hevesli ve yetenekli gençlerimiz bize ulaşsın, biz elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Şirketleri hakkında bilgi veren Morova Zeytinyağları Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Şenol da, kariyerin güç ve para ile değil, ilim irfan ve ahlak ile olacağını ifade etti. Kariyerin bireylerin hedefi ve hayali ile doğru orantılı olarak gelişeceğini belirten Şenol, bireyin mutluluğunun da kariyer oluşturmada önem arz ettiğini kaydetti.

'AYDIN VE İZMİR ÇEVRESİNDE İŞ ARAYAN 8 BİN 600 KİŞİ VAR'

Etkinlikte iş arayanlarla işverenlerin buluşturulmasının amaçlandığı belirten Tarım Artı Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi; "Bölgemizde işverenlerle iş arayan ve mezun olma aşamasında bulunan üniversite öğrencilerinin aynı platformda buluştukları, iş görüşmelerinin yapıldığı iş başvurularının alındığı etkinliğin faydalı olacağına inanıyorum. Aydın ve İzmir çevresinde yaklaşık 8 bin 600 iş arayan kişi var. Tüm iş arayanları bu etkinliğe davet ediyoruz" dedi.

Öğrencilere iş hayatında bilgiler veren Aydın Sanayi Odası (AYSO) Genel Sekreteri Kerem Öden de; "Zamanınız su gibi akıp geçiyor, bu yüzden zamanınızı iyi değerlendirmelisiniz. En önemlisi iş hayatınızda ne yaparsanız yapın dürüst yapın. Belirlenmiş bir hedefiniz olduğunda her zorluğun üstesinden gelebilirsiniz. Benim eğitim hayatım başladığında, aile içindeki misyonum belli olmuştu ve bunun içinde inanılmaz bir çaba sarf ettim. Her zaman için hedefime, işime odaklandım. Hepinize iş hayatında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere başarıya ulaşmak için öncelikle bir hedef belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Aydın Ticaret Odası Emekli Başkan Danışmanı Alaattin Arslan ise; "Eğer hedefi yüksek noktaya koyarsanız, oradaki mesafede zaten egolarınıza ve nefretinize ait ihtiyaçlarınızı mutlaka hissetmeden bile karşılayarak gideceksiniz. Yeter ki hedefinizi uzak koyun. Hangi alanda olursanız olun illa iş adamı olmanız gerekmez; kariyerinizle alakalı olabilir. Hedeflerinizi çok ileriye ve yükseğe koyun. Önce zor olanı yapın. Bazı insanlar kolaydan başlar, başarının kuralı çalışmak, çalışmak zorundayız. Dünyada artık bilgi ve teknoloji hızlı mesafe alıyor. Yenilikçilik yapıp kendinizi geliştirmediğiniz takdirde yerinizde sayarsınız. Bilgi akışı çok hızlı, elinizde çok imkanlar var" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atça Myo'da 'Kariyer Günleri' Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement