Ateşböceği Yaz Eğitimi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Ateşböceği Yaz Eğitimi Devam Ediyor

Ateşböceği Yaz Eğitimi Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi çocuklarla yaz döneminde de eğitim etkinlikleri yapmaya devam ediyor.

10.07.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yılbaşı itibariyle Bakırtaş Köyü İlkokulunda çocuklarla eğitim yapan ateşböceği akabinde Birecik'te etkinliklerine devam etti. Birecik'te çalışmalarının tamamlayan ateşböceği 20 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Şanlıurfa Eyyübiye Mehmet Akif İnan İlkokulunda çalışmalarına başladı.

Ateşböceği Sorumlusu Nihat Türkmen yaptığı açıklamada, "13 Haziran 2014 itibariyle okullar kapandı ve eğitime yaklaşık 3 ay ara verildi. Lakin ateşböceğinde çalışmalar durmadı. Çocukların yaz dönemlerinde boş zamanlarını ateşböceğinde eğlenceli eğitim etkinlikleriyle geçiriyorlar. Bu şekilde zararlı alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. Okuma etkinlikleri, üç boyutlu tasarım çalışmaları, gök cisimleri gözlemleme, çevre koruma, tiyatro ve daha birçok konuda yaz dönemi boyunca çocuklarımızla etkinlikler yapacağız" dedi.

Yaz etkinlik döneminde bölgede çok fazla mevsimlik tarım işçisi aile bulunmasından ve bu aileler şehir dışına tarıma gitmelerine rağmen bölgede kalan çocuklar tarafından çok yoğun bir ilgiyle karşılanan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ailelerden de yoğun ilgi görüyor. Birçok veli çocuğunun etkinliğe katılması için çocuklarını ateşböceğine getiriyorlar ve yapılan planlama çalışmasıyla belirli tarihlerde çocuklar etkinliklere katılıyorlar.

Nihat Türkmen yaptığı açıklamanın ardından 2015 Nisan ayına kadar Ateşböceği Gezici Öğrenim Biriminin Şanlıurfa Eyyübiye Mehmet Akif İnan İlkokulunda etkinliklerine devam edeceğini belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ateşböceği Yaz Eğitimi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement