Atık Yönetiminin Rotası Çizilecek - Son Dakika
Güncel

Atık Yönetiminin Rotası Çizilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atık yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacıyla Antalya'da "2023'e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu"nu düzenleyecek.

24.01.2015 14:41  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atık yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacıyla Antalya'da 26-29 Ocak tarihlerinde "2023'e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu"nu düzenleyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2023 hedefleri doğrultusunda, temiz üretim ilkeleri çerçevesinde atık geri kazanımının en üst seviyeye çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bu kapsamda, başta üniversiteler, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odası ve birlikler, enstitüler ve belediyelerle bilgi alışverişinde bulunulması ve atık yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacıyla "2023'e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin öncülüğünde düzenlenecek sempozyuma, 400'ün üzerinde kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünden 750'den fazla kişinin katılması bekleniyor. Ayrıca ilk kez bu yıl Fransa, Norveç, Almanya, Belçika, İspanya, Romanya gibi ülkelerden katılımcı ve konuşmacılar sempozyumda yer alacak.

Endüstriyel ve özel atıklar, maden, sağlık kuruluşları, ambalaj ile belediye atıklarının yönetimi gibi konuların ele alınacağı sempozyumda, 30 oturumda 78 kişi sunum yapacak. Sempozyumda, atık yönetimi alanında yeni ve temiz üretim, atık getirme merkezi gibi yeni teknoloji ve uygulamalara da yer verilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atık Yönetiminin Rotası Çizilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement