Atilla: Suikastı PYD'liler Yapıp Gitti - Son Dakika
Yerel

Atilla: Suikastı PYD'liler Yapıp Gitti

Atilla: Suikastı PYD\'liler Yapıp Gitti

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, kendisine yönelik düzenlenen suikast girişiminin PYD'liler tarafından yapıldığını iddia etti.

17.07.2014 13:01

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı mitingten ilçesine dönerken bombalı araç ve silahlı saldırıya uğrayan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, daha önce buranın Kürdistan olduğu ve istifa etmesi gerektiği yönünde tehditler aldığını belirtti. Atilla, "Suikastı beni sık sık 'Burası Kürdistan toprağı, istifa et' diyerek tehdit eden teröristler yaptı. Şans eseri kurtulduğumuz ve profesyonel suikastı sınırımızın diğer tarafından gelen ve bana göre yine Suriye'ye kaçan PYD'liler yapmıştır. Ama geri adım atmayacağım, tehditlere pabuç bırakmayacağım" dedi.

Suikasttan yara almadan kurtulan ve evinde geçmiş olsun dileklerini kabul eden Ak Parti'li Menderes Atilla, başından geçen olayları şöyle anlattı: "Biz gelen tehditlere aldırış etmedik ve işimize baktık. Daha sonra bana ve yine yakın çevremi tanımadığımız numaralardan arayarak 'burası Kürdistan toprakları, istifa edin' diyerek telefonlar etmeye başladılar. Telefonların sıklaşması üzerine durumu savcılığa bildirdik ve yapılan incelemede Türkiye'de rastgele kişiler adına alınmış olan hatların Ceylanpınar'ın karşısındaki Rasulayn'da kullanıldığını ve tehdidi PYD'lilerin yaptığı ortaya çıktı. Bunun üzerine koruma sayımız ve güvenlik tedbirlerimiz artırıldı. Pazar günü de Başbakanımızın mitingine katıldıktan sonra önümde ve arkamda 2 koruma aracının arasında makam aracı ile ilçeye döndük. Dönüş yolunda Başbakanımız ile olan fotoğrafımı sosyal medyada paylaştıktan yarım saat sonra ilçemizin girişinde cadde üzerinde ilerlerken karanlık kör bir noktada tam benim aracımın geçişi sırasında bomba yüklü bir otomobil patladı. Korkunç bir patlama sesinin ardından aracımızda ve diğer araçlar ile çevredeki camlar kırıldı, bazı yerlerde yangın çıktı. Ne olduğunu anlayamadığımız sırada koruma polislerimiz beni araçtan çıkardı. Bu sırada ateş açılmaya başladı. Bazı polisler açılan ateşe karşılık verirken, yakınımdaki diğer polisler beni bir akaryakıt istasyonuna koydu. Kısa çatışmanın ardından silah sesleri kesildi ve saldırganların kaçtığını anladık. Kısa sürede olanlar hepimizi şoke etti, çünkü etrafımızda yangın ve darmadağın olmuş ev ve işyerleri vardı. Saldırganları bulmak için operasyonlar başlatıldı. Benim kanaatime göre, oldukça profesyonel olan bu saldırıyı beni daha önce de sınır ötesinden tehdit eden PYD'liler yaptı. Yine kanaatime göre bu saldırıyı gerçekleştiren 3-4 kişilik profesyonel ekip, karanlıktan da yararlanarak gece sınırı aşarak yeniden Suriye'ye gitti. Fakat herkes şunu bilsin ki Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır ve biz böyle tehditlere veya saldırılara pabuç bırakmayız. Ben yine görevimin başındayım ve her türlü tehdide rağmen Ceylanpınar'a hizmet etmeye devam edeceğim."

PATLAYICI TÜRÜ C 4

Güvenlik güçlerinin suikasta ilişkin soruşturması sürerken, yapılan ilk incelemelerde Başkan Atilla'ya gelen telefonların Rasulayn'da (Serêkaniyê) yaşayan kişilere ait olduğu anlaşıldı. Yine yapılan incelemede araç içerisindeki patlayıcının yaklaşık 5 kilogram C4tipi patlayıcı olduğu belirlendi. Atilla'nın iki kişilik koruma ekibi 12 kişiye çıkarıldı.

Başkan Atilla'nın açıklamasına göre kendisi ile sık sık görüşme yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuyu yakından takip ettiğini ve olayın aydınlatılacağı yönünde söz verdiğini belirtti. Olayın yaşandığı ertesi gün gözaltına alınan O.F. ve H.D. isimli şahısların, patlamanın meydana geldiği aracı daha önce kullandıkları için ifadelerinin alındığı daha sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Bu arada saldırıda şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralanan üç polis memuru taburcu olurken, şoför İbrahim Butkıran ise tedavi görmeye devam ediyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Atilla: Suikastı PYD'liler Yapıp Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement