Atina'da Türk Filmleri Haftası - Son Dakika
Güncel

Atina'da Türk Filmleri Haftası

Atina'da Türk Filmleri Haftasının açılışı "Ben O Değilim" filmiyle yapıldı.

23.10.2014 22:06  Güncelleme: 09:14

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sponsorluğunda, Atina Büyükelçiliği, Pire Başkonsolosluğu, Dünya Kitle İletişim ve Araştırma Vakfı işbirliğinde hazırlanan "Türk Filmleri Haftası"nın açılışı yapıldı.

Atina Türk Filmleri Haftası, Keramikos semtinde Yunanistan Film Arşivi ve Film Müzesi Tainiothiki'de, Türkiye-Yunanistan ortak yapımı, Roma Film Festivali en iyi senaryo, İstanbul Uluslararası Film Festivali en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi müzik ödüllerini alan, "Ben O Değilim" filminin Yunanistan prömiyeriyle başladı.

Etkinliğe katılan Yeşilçamın ünlü oyuncularından Hülya Koçyiğit AA muhabirine, sinema sanatının iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağladığını söyleyerek, "Sinema insanlara birbirlerini tanıtıyor. İnsanlar ancak birbirini tanırsa sevebilir. Sinemayla birbirimizi tanımaya ve anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Sinemanın iki ülke arasında köprü olması gerektiğini söyleyen Koçyiğit sözlerine şöyle devam etti:

"Birbirlerine çok yakın kültürlere sahip insanlarız. Keşke daha çok film yapılabilse, keşke müşterek hikayelerimiz daha çok filmlere aktarılabilse. Böylelikle birbirlerimize daha yakın olacağız."

Film öncesi açılış konuşması yapan Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, sanatın halkları birbirlerine daha çok yaklaştırdığını belirterek, Yunanistan'da yayınlanan Türk dizilerine dikkati çekti.

Uras'ın konuşmasının ardından Yunanca altyazıyla gösterime sunulan Tayfun Pirselimoğlu'nun "Ben O Değilim" filmi izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Türk sinemasının 100. yılında, ödüllü filmlerin yanı sıra Türk sinemasının başyapıtları arasına girmiş klasik filmlerin gösterileceği etkinlik süresince, oyuncu ve yönetmenler de seyircilerle buluşacak.

Yunanistan Film Arşivi ve Film Müzesi Tainiothiki'nin tarihi iki salonunda yapılacak gösterimlerde, Türk ve Yunan sinemacılar bir araya gelecek. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen hafta boyunca, dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş "Gözümün Nuru", "Ben O Değilim", "Küf", "Kosmos", "Dedemin İnsanları", "Yozgat Blues", "Daire", "Kelebeğin Rüyası", "Sürgün" filmlerinin yanı sıra "Gelin", "Anayurt Oteli", "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Yol", "Masumiyet" gibi Türk sinemasının klasikleşmiş başyapıtları Yunan sinemaseverlerle buluşacak.

Atina Türk Filmleri Haftası'da yarın "Dedemin İnsanları" ve "Yol" filmleri Yunan sinema severlerin beğenisine sunulacak. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atina'da Türk Filmleri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement