Aü'de Erasmus Yoğun Dil Kursu Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Aü'de Erasmus Yoğun Dil Kursu Sertifika Töreni

Akdeniz Üniversitesinde "Erasmus Yoğun Dil Kursu" ile Türkçe öğrenen 49 yabancı uyruklu öğrenci düzenlenen mezuniyet töreni ile sertifikalarını aldı

29.08.2013 18:29

Akdeniz Üniversitesi'nde "Erasmus Yoğun Dil Kursu" ile Türkçe öğrenen 49 yabancı uyruklu öğrencidüzenlenen mezuniyet töreni ile sertifikalarını aldı.

Akdeniz Üniversitesinde Erasmus dönemine başlayacak öğrencilerin dönem öncesi hem ülkeye hem de kuruma hazırlığı için yükseköğretim kurumlarında düzenlenen Erasmus Yoğun Dil Kursu'na (EYDK) katılan öğrencilere sertifika töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisler Kır Kahvesinde düzenlenen törene,Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman ve programda görev yapan öğretim elemanları katıldı.

Rektör Danışmanı ve ve  Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, yaz ve kış dönemi olmak üzere yılda iki kez düzenlenen ve dört haftalık bir program olan Erasmus Yoğun Dil Kursunu, bu yıl Ağustos ayında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi tarafından 2005 yılından beri uygulanan programın başarıyla sürdürüldüğünü kaydeden Özkan, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen programa öğrenci yerleştirmelerinin Ulusal Ajans tarafından yapıldığını, programı yürütme hakkının da her yıl kursu yürütmek isteyen üniversitelerin başvurusunun da Ulusal Ajans tarafından değerlendirildiğini, Türkiye'de bu hakkı bu yıl sadece 13 üniversitenin alabildiğini kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç da programı başarılı bir şekilde uygulayan Eğitim Fakültesi öğretim üyelerine ve Uluslararası İlişkiler Ofisine teşekkür etti. Kılıç, "Dünyanın dört bir yanından gelerek dilimizi, kültürümüzü öğrenen öğrencilerimizi de başarılarından dolayı kutluyorum'" dedi.

Sertifika töreninde, 4 haftalık süreçte öğrendikleri Türkçe bilgilerini de gösteren öğrenciler, Türkçe konusundaki becerilerinden dolayı büyük alkış topladı. Tören, 14 ülkeden 49 öğrencinin başarı sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aü'de Erasmus Yoğun Dil Kursu Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement