Av Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Av Sezonu Açıldı

Av Sezonu Açıldı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Gelibolu Avcılar ve Atıcılar Kulübü Dernek Başkanı Selahattin Şen, yeni av sezonu nedeniyle bir açıklama yaptı.

25.08.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Gelibolu Avcılar ve Atıcılar Kulübü Dernek Başkanı Selahattin Şen, yeni av sezonu nedeniyle bir açıklama yaptı.

23 ağustos'ta açılan yeni av sezonunda, dernekte faal olarak avcılık yapan 397 belgeli avcı bulunduğunu söyleyen avcılar kulübü başkanı Şen, avcıların belgelerini almadan ava çıkmamaları gerektiğini hatırlatarak belge verme çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

Kaçak avcılığın hem avcılara hem de doğaya zarar verdiğini söyleyen Şen, "Avcılar, 'çantacılık' dediğimiz kaçak avcılığı yapmasın. Avın serbest olduğu zamanlarda milli her türlü evraklarını alıp öyle avlansınlar. Avcıların evraksız ve izinsiz avlanmaları sırasında yakalandıkları takdirde ceza kesilir, avcının tüfek ve tesisatı alınır. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Avcı arkadaşlarımızı kanunlara göre hareket etmeleri konusunda uyarıyoruz" diye konuştu. Şen, sadece Bıldırcın, Üveyik ve domuz avının serbest olduğu bunun dışında bir av hayvanının avlanmasının da yasak olduğu söyledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Av Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement