Avcılar, 2 Günde 11 Yaban Domuzu Avladı - Son Dakika
Yerel

Avcılar, 2 Günde 11 Yaban Domuzu Avladı

Avcılar, 2 Günde 11 Yaban Domuzu Avladı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesi ile merkez Muradınlar Mahallesinde, vatandaşların 6 bin dekarı bulan ekili alanlarına zarar veren yaban domuzlarına karşı 31 avcının katılımı ile 2 gün süren sürek avı yapıldı.

29.09.2014 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesi ile merkez Muradınlar Mahallesinde, vatandaşların 6 bin dekarı bulan ekili alanlarına zarar veren yaban domuzlarına karşı 31 avcının katılımı ile 2 gün süren sürek avı yapıldı.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, 2 günlük sürek avına katılan 31 avcının 11 yaban domuzu avlayarak çiftçileri rahatlattığını bildirdi.

İlçe Müdürü Ceylan, yaban domuzlarına karşı düzenlenen sürek avının Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın onayı ile yapıldığını bildirdi.

Ceylan, 2 günlük sürek avımıza Simav'ın yanı sıra komşu ilçe Tavşanlı, Gediz, Şaphane'li avcıların yanı sıra Manisa'nın Akhisar ve İzmir ile Kütahya ilinden gelen avcıların da destek verdiğini söyledi.

Ceylan, yaban domuzlarına karşı gerçekleştirilen sürek avında toplam 51 köylünün de sürücü olarak görev aldığını bildirdi.

Ceylan ayrıca, sürek avını son yıllarda hızla üreyen yaban domuzlarının vatandaşların mısır, fasülye, ayçiçeği, domates, kavun, karpuz gibi sebzelerinin yanı sıra elma ve armut gibi meyvelerine aşırı derecede zarar vermeye başlaması ve şikayetleri üzerine gerçekleştirdiklerini, Simav Ziraat Odası'nın yanı sıra Kütahya Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiğini söyledi.

Sürek avında avlanan 11 yaban domuzunun çevreye herhangi bir şekilde zarar vermemesi için toprağa gömüldüklerini ifade eden Ceylan, "Allah'a çok şükür herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona eren iki günlük sürek avımıza katılan tüm avcı kardeşlerimize ve köylülere teşekkür ediyorum. Ayrıca sürek avı süresince bizi yalnız bırakmayan sağlık görevlileri ile güvenlik güçlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avcılar, 2 Günde 11 Yaban Domuzu Avladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement