Avrupa'da Yaşayan Hacıların İlk Kafilesine Güllerle Karşılama - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da Yaşayan Hacıların İlk Kafilesine Güllerle Karşılama

Suudi Arabistan'da hac ibadetini yerine getiren Avrupa'daki hacılar, yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı.

30.09.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'da hac ibadetini yerine getiren Avrupa'daki hacılar, yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) kafilesi ile hac ibadetini yerine getiren ilk kafile, Almanya'nın Köln-Bonn havaalanında yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı. İstanbul aktarmalı olarak Köln'e gelen hacılar, havaalanında güllerle karşılandı. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşandı.

Bu yıl izdiham yaşandığı ve can kayıpları olduğu için çok üzüldüklerini belirten Birsel Hatipoğlu, "Kaza yaşandı, izdiham oldu, insanlar öldü, çok üzüldük. Allah'a şükür bizim kaderimizde yokmuş sağ salim kurtulduk. Çok mutluyuz, gitmeyenler de gitsin. Bizi götüren kuruluştan da çok memnunuz Allah razı olsun" dedi.

Hacı olup Köln'e gelen Havva Öcan da "Kutsal topraklardan Allah'ın izniyle vazifemizi yapıp geldik. Çocuklarımıza sevdiklerimize kavuştuk. Hocalarımız bizimle çok güzel ilgilendiler, izdihama hiç katılmadık" diye konuştu.

Mübarek topraklarda görevlerini yapmış olmanın verdiği iç huzuruyla döndüklerini söyleyen Metin Şirin, "Gittik, gördük, görevlerimizi yerine getirdik. Dünyanın farklı bölgelerinden, farklı coğrafyalarından Müslüman kardeşlerimizle bir araya geldik. Dillerimizi anlamasak bile dualarda buluştuk. Gözlerimizle, bakışmalarımızla, gülümsemelerimizle karşılıklı saygıyla hoşgörüyle anlaştık. Vedalaştık geldik Allah'ın izniyle" değerlendirmesinde bulundu.

IGMG Köln kafile başkanı Selahattin Demirci, organizasyon hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:

"Arafat sonrasında Müzdelife ve Mina arasındaki üzücü olaydan dolayı hepimiz müteessir olduk. Bizden birkaç saat önce aynı geçtiğimiz yerlerde bu facianın meydana gelmesi hepimizi gerçekten çok üzdü. Bizde Bir şey yok ama vefat eden kardeşlerimize hacılarımıza gerçekten çok üzüldük. Cenab-ı Hak onlara şehadet mertebesi nasip eylesin, mekanlarını cennet eylesin."

Köln'e gelen ilk kafilenin ardından ikinci kafilenin de Düsseldorf Havaalanı'na indiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'da Yaşayan Hacıların İlk Kafilesine Güllerle Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement