Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Avrupa\'daki Sığınmacı Krizi

Alman hükümeti, Yunanistan'dan her ay almayı vadettiği 500 sığınmacıdan ilk grubu kasım ayında ülkeye getirteceğini açıkladı.

20.10.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman hükümeti, Yunanistan'dan her ay almayı vadettiği 500 sığınmacıdan ilk grubu kasım ayında ülkeye getirteceğini açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "Handelsblatt" gazetesine yaptığı açıklamada, "Yunanistan ve İtalya'dan beşer yüzün üzerinde sığınmacıyla ilgili belgeler bize ulaştı. Bunlar şimdi Federal Göç ve Mülteci Dairesinde (BAMF) inceleniyor" dedi.

İlk sığınmacı grubunun gelecek ay Almanya'ya getirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden sözcü, "Yunanistan'dan gelecek ilk uçak kasım ayında Almanya'ya inebilir" diye konuştu.

AB ülkeleri hükümet ve devlet başkanları yaklaşık 1 yıl önce, 160 bin sığınmacının üye ülkeler arasında paylaşılmasına karar vermiş, Almanya da İtalya ve Yunanistan'ın yükünü paylaşmak amacıyla toplam 27 bin sığınmacıyı almayı taahhüt etmişti.

İtalya ve Yunanistan'dan her ay beşer yüz sığınmacı alacağını açıklayan Almanya, daha önce bu ülkeye yönelik yoğun göç sebebiyle planlarını ancak şimdi gerçekleştirmeye başlayabildi. İtalya'dan 500 kişilik ilk sığınmacı grubunun ne zaman geleceği konusunda açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement