Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Gaziantep'te Temsilcilik Açacak - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Gaziantep'te Temsilcilik Açacak

Türkiye'de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD-AİKB) Gaziantep'te temsilcilik açma kararı aldı.

28.08.2014 15:27

Türkiye'de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD-AİKB) Gaziantep'te temsilcilik açma kararı aldı.

AİKB'ndan yapılan açıklamaya göre temsilcilik açma kararı, Türkiye'nin banka yatırımlarına artan talebi nedeniyle alındı. AİKB Birinci Başkan Yardımcısı Phil Bennett, bankanın Türkiye'deki üçüncü bürosunu 10 Temmuz'da Gaziantep'te açacak. Törene Hazine Müsteşarvekili Cavit Dağdaş, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılacak.

Açıklamada 1.7 milyon kişilik nüfusuyla Gaziantep'in dinamik bir iş merkezi ve ülkenin güney doğusuna çıkış yolu olduğu belirtildi. Gaziantep'in Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip bulunduğu, zeytin, üzüm ve antepfıstığı üretiminin ili tarımsal sanayiinin merkezi haline getirdiği kaydedildi. Türkiye'deki ihracatın yüzde 4'ünden fazlasının Gaziantep'ten yapıldığı belirtilen açıklamada "Gaziantep bürosu AİKB'nın; İstanbul ve Ankara dışındaki büyük metropol bölgelerde yerleşik KOBİ'lere, yerel firmalara uzun vadeli finans ağlayıp ve yönetim "know-how'u vermek yoluyla daha iyi hizmet etmesine yardımcı olacak. Böylece AİKB Türkiye'de daha fazla ekonomik kalkınmayı, özellikle de birçok KOBİ için uzun vadeli finansmanın kıt kaldığı daha az gelişmiş, çoğunlukla kırsal, doğu bölgelerinde desteklemede anahtar bir rol oynamayı sürdürecek" denildi.

AİKB'nın Türkiye'de halen İstanbul ve Ankara'da iki ofisi bulunuyor. Banka Türkiye'deki faaliyetlerine 2009'da başladı, 120 projeye 3.5 milyar avro yatırım yaptı. Yatırım alanları altyapı, enerji, tarımsal sanayi, endüstri ve finans kapıyor. Açıklamada, "AİKB'nın Türkiye'deki portföyü sadece beş yılda, Banka'nın faaliyette bulunduğu ülkeler arasındaki portföylerin en büyüklerinden biri haline geldi" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Gaziantep'te Temsilcilik Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement