Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası

Türk Milli Takımı'nda erkeklerde Berkcan Süngü, bayanlarda İrem Yaman finale yükseldi.

26.09.2014 18:29

Avusturya'nın Innsbruck kentinde düzenlenen Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nda erkeklerde Berkcan Süngü ile bayanlarda İrem Yaman finale yükseldi.

Şampiyonada erkeklerde 80 kiloda mücadele eden Berkcan Süngü, ilk turda İsviçreli Ilir Soulimani'yi 14-2, ikinci turda Sırbistan'dan Milas Golubovic'i 12-6 yenerek çeyrek finale çıktı.

Çeyrek finalde Belaruslu Pavel Mikhnevich ile karşılaşan ve maçtan 12-2 galip ayrılarak, yarı finalde Norveçli Richard Ordemann ile eşleşen Süngü, bu karşılaşmayı da 6-5 kazanarak adını finale yazdırdı.

Süngü, finalde İspanyol WXian Silva Pazos ile altın madalya mücadelesi verecek.

Bayanlar 67 kiloda mücadele eden İrem Yaman da ilk turda Alman rakibi Yanna Schneider'i 13-2 yenerek çeyrek finalde İspanyol Cecilia Castro Burgos ile karşılaştı. İspanyol rakibini 6-3 mağlup etmeyi başaran Yaman, yarı finalde karşılaştığı Fransız Axelle Attoumani'yi ise 5-2 yenerek finale yükseldi.

İrem Yaman, finalde Polonyalı Katarzyna Lis ile şampiyonluk mücadelesine çıkacak.

-Yıldız ve Özdoğan erken veda etti

Erkekler 74 kiloda tatamiye çıkan Muhammet Emin Yıldız ilk turda Portekizli  Julio Ferreira'ya 14-2 mağlup olarak turnuvaya erken veda etti.

Bayanlar 62 kiloda Türkiye'yi temsil eden Esra Özdoğan da ilk turu maç yapmadan geçerek ikinci turda Gürcistan'dan Teona Vashakmadze'yi 10-0 yendi. Özdoğan, çeyrek finalde karşılaştığı İspanyol rakibi Marta Calvo Gomez'e 14-4 mağlup olarak şampiyonaya veda eden bir diğer isim oldu. - Avusturya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement