Avustralya'daki Camiler Ramazana Hazır - Son Dakika
Güncel

Avustralya'daki Camiler Ramazana Hazır

Yaklaşık yarım milyon Müslümanın yaşadığı Avustralya'da yarın başlayacak ramazan ayı için camiler ve mescitler hazırlıkları tamamladı.

05.06.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık yarım milyon Müslümanın yaşadığı Avustralya'da yarın başlayacak ramazan ayı için camiler ve mescitler hazırlıkları tamamladı.

Avustralya genelinde 200'den fazla cami ve mescit bulunuyor. Ramazan ayı dolayısıyla kiralanan geçici mekanlarla bu sayı daha da yükseliyor. Oruç ayında artan cemaate daha iyi hizmet verebilmek için yurt dışından ramazan görevlileri getirildi. Cami ve mescitler ramazan boyunca neredeyse 24 saat açık olacak.

Ülkedeki camilerde, Müslümanlara yönelik faaliyetler arasında halka açık iftarlar, teravih namazları, mukabele, Kur'an sohbetleri, itikaf, fitre, zekat, nikah, hac ve umre organizasyonları, kamplar, hasta ziyaretleri, kültürel faaliyetlerinin yanı sıra Müslümanlar dışındaki Avustralyalılar için düzenlenen Açık Gün'lerde İslam ve oruç hakkında bilgiler veriliyor.

Diyanet 17 camiyle hizmet verecek

Avustralya'da Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 17 cami bulunuyor. Melbourne ve Sydney Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşelikleri bünyesindeki camilerde Türkiye'den tayin edilen imamlar görev yapıyor. Camilerde dini hizmetlerin yanı sıra Avustralyalılara kültürel hizmetler veriliyor.

Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşesi Kerim Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya'daki camilerin ramazanda her yıl olduğu gibi bu sene de yoğun programı bulunduğunu söyledi.

Camiler ramazana hazır

Tüm camilerde hazırlıkların tamamlandığını, cemaatin yoğun olduğu camilere Diyanet İşleri Başkanlığından ramazanda görev yapacak dini görevliler getirttiklerini belirten Kerim Birinci, "Ramazanda bütün camilerimizde hizmet devam edecek. Ayrıca Thomastown ve Broadmeadows gibi büyük camilere ilave görevliler sağlandı. Ramazan ayında en iyi hizmeti vermek için hazırız." dedi.

Çok kültürlülük politikalarının en iyi uygulandığı ülkelerden bir olan Avustralya'da düzenlenen iftar programlarının toplumların kaynaşmasına vesile olduğunu söyleyen Birinci, "Ramazanda esasında benim gördüğüm en güzel şey Avustralya'da yaşayan diğer toplumlarla güçlü iletişim kuruluyor. İftarlara devlet erkanı dahil diğer dini cemiyetler, diğer Müslüman organizasyonların tamamı katılıyorlar. Avustralya'da çok kültürlülüğün yaşandığı en güzel mevsimlerden biri ramazan ayıdır. Bu iftar yemekleri toplumsal kaynaşmaya vesilesi oluyor." ifadesini kullandı.

Nüfusu 24 milyon 94 bini geçen Avustralya'da sayıları yaklaşık 550 bin olduğu belirtilen Müslümanlar, kendilerine ait camilerde hem ibadetlerini hem de kültürel faaliyetlerini serbestçe yapabiliyor. Ramazandaki faaliyetlere farklı inançlardan insanlar, devlet yetkilileri katılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'daki Camiler Ramazana Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement