Avusturya'da Terörle Mücadele - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Terörle Mücadele

Hükümetin hazırladığı tasarıya göre, terör örgütlerine katılma niyetinde olan gençlerin yurt dışına çıkışı engellenecek, terör örgütlerine katılanların vatandaşlıkları iptal edilecek, IŞİD, El Kaide ve diğer örgütlere ait semboller yasaklanacak.

14.11.2014 18:30

Avusturya hükümeti, gençlerin Suriye ve Irak'a savaşmaya gitmesini önlemek amacıyla terörle mücadele yasa tasarısı hazırladı.

Hükümet, terörle daha etkili mücadele edebilmek için bazı yasalarda değişiklik öngören tasarıyı meclise sundu. Sınır Kontrol ve Vatandaşlık Yasaları'nda bazı değişiklikleri içeren tasarıda, Avusturya'dan Suriye ve Irak'taki terör örgütlerine katılmak üzere gidenler ve gitmek isteyenlerin engellenmesi amaçlanıyor.

Tasarıya göre, terör örgütlerine katılma niyetinde olan ve yaşları küçük olan Avusturyalıların ailelerinden izinsiz yurt dışına çıkışı engellenecek. Sınır kontrol memurları, yalnız seyahat eden gençlerin velilerinin sınırı geçmelerine ilişkin onayının olup olmadığını inceleyecek. Yurt dışındaki çatışmalara katılma niyetlerinin olduğuna dair şüpheler bulunan kişilerin yurt dışına çıkışı engellenecek ve seyahat belgelerine el konulacak. Yurt dışındaki terör örgütlerinin faaliyetlerine katılmış olanların vatandaşlıkları iptal edilecek.

IŞİD, El Kaide ve diğer terör örgütlerine ait sembollerin kullanımı yasaklanacak. Hangi sembollerin yasaklanacağı daha sonra yönetmelikle belirlenecek ve bu semboller resim şeklinde belirtilecek. Söz konusu sembolleri kullanan veya taşıyanlar 4 bin avro ya da 1 ay hapis cezasına çarptırılacak, suçun tekrarı halinde para cezası 10 bin avroya, hapis cezası ise 6 haftaya çıkarılabilecek.

Tasarıyla IŞİD ve El Kaide gibi terör örgütlerinin yanı sıra başka hangi örgütlerin terör listesine dahil edeceği de belirlenecek. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Terörle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement