Aydın'da Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Aydın\'da Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Aydın Efeler'de 175, Söke'de 50 kişilik olmak üzere toplam 225 kişiye Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek.

25.06.2014 10:04  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendi işini kurarak, KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği olan hibe ve krediden yararlanmak isteyen girişimci adaylarına yönelik, Aydın Efeler'de 175, Söke'de 50 kişilik olmak üzere toplam 225 kişiye 'Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi' düzenlenecek.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek KOSGEB onaylı eğitimler Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği yükleniciliğinde yapılacak. Aydın Merkez'de düzenlenecek olan toplam 50 kişilik ilk 2 grup eğitimin katılımcıları 26 Haziran Perşembe günü saat 09: 00-12: 00 arasından Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odasında yapılacak olan mülakatlar ile belirlenecek. Eğitime katılmak isteyenlerin bu mülakata katılması zorunlu olduğu belirtilirken eğitimin ilk grubu 1-11 Temmuz tarihleri arası, ikinci grup ise 14-24 Temmuz tarihleri arasında hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında kurs görecek. Girişimcilik eğitimlerinde, katılımcılara, girişimcilik ile ilgili temel bilgiler verilecek, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine çalışmalar düzenlenecek. Temel Seviye Girişimcilik eğitimini tamamlayarak "Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Belgesi" alan katılımcılar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde "Yeni Girişimci Desteği"ne başvurma hakkı kazanacak. Yeni Girişimci desteğine hak kazanan girişimciler 30 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe, 70 bin TL'ye kadar da geri ödemeli sabit yatırım desteğinden yararlanabilecek. Girişimcilik eğitim programına katılmak için; 18 yaşını tamamlamış olmak ve Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak şartları aranırken gerekli şartları sağlayan herkes durum ayırt etmeksizin programa katılabilecek.

"450 YENİ GİRİŞİMCİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Geliştirilen bu proje kapsamında; iş fikrine sahip girişimcilere 70 saat sürecek girişimcilik eğitimleri ile yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi ve Aydın'da bu fikrin istihdam açısından desteklenmesinin amaçlandığını kaydeden İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, "Bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında İl Müdürlüğümüzce başlatılan toplam 175 kişilik girişimcilik eğitimleri Kuşadası ve Nazilli'de başarıyla devam ediyor. Ayrıca 2014 yılı içinde Aydın merkezde düzenlenecek olan diğer 5 grup, Söke'de düzenlenecek olan 2 grup ve Didim'de düzenlenecek olan 2 grup eğitim için ise başvuru ve mülakat tarihleri daha sonra duyurulacak. Bu eğitimler ile Aydın ilimize 450 yeni girişimci kazandırmayı hedefliyoruz. Eğitimlerin hedef kitlesi; İŞKUR'a kayıtlı, 18 yaş üzeri kişilerdir. Girişimcilik programına katılacaklar, eğitim durumları, mesleki deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi kriterlere bakılarak belirlenir. Girişimcilik programından daha önce katılmış kişiler, bu eğitime tekrar katılamazlar." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement