Aydın'da, Sağlık Turizmi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da, Sağlık Turizmi

Aydın'da diş tedavisiyle turizmi 12 aya yayıp turist potansiyelini arttırmak amacıyla hazırlanan, "Batı Aydın Mavi Deniz-Sağlıklı Gülüşler Sağlık Turizmi Projesi"nin hayata geçirileceği bildirildi.

02.10.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da diş tedavisiyle turizmi 12 aya yayıp turist potansiyelini arttırmak amacıyla hazırlanan, "Batı Aydın Mavi Deniz-Sağlıklı Gülüşler Sağlık Turizmi Projesi"nin hayata geçirileceği bildirildi.

Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 yılı alternatif turizm altyapısı mali destek programına sunulan projenin, maddi destek almaya hak kazandığını bildirdi.

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği'nce hazırlanan ve 24 ay süreyle uygulanacak proje kapsamında, Didim, Kuşadası ve Söke gibi turistik ilçelerde diş tedavisi ile ilgili teknolojik altyapının oluşturulacağını belirten Özcan, uzman personel eğitimini sağlanacağını aktardı.

Proje ortağı olan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün sağlık hizmetine yönelik yurt içi ve dışı tanıtımların yapılacağına işaret eden Özcan, şu bilgileri verdi:

"Batı Aydın bölgesini genellikle yaz aylarında ziyaret eden turistlerin tercihlerini diğer mevsimlere de kaydırarak turizmi 12 aya yaymayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar çoğunlukla yöre halkına verilen protez ve diş tedavisi hizmetlerinin süresini kısaltacak teknolojik altyapıyı kurmak, bu teknolojiyi kullanacak uzman personel eğitimini sağlamak, kamuda sağlık turizmi kapsamında ağız ve diş sağlığı hizmeti alan hasta sayısını arttırarak bölgedeki alternatif turizme katkıda bulunmak öncelikli hedefimizdir."

Özcan, proje kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanacak turistler için konaklama imkanlarının oluşturulacağını öncelikli olarak protez ve diş tedavisine yönelik uygulanacak projenin süreç içerisinde diğer sağlık hizmetleri için örnek olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da, Sağlık Turizmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement