Aydın'da Uyum Haftası Programı Sorunsuz Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Uyum Haftası Programı Sorunsuz Devam Ediyor

Aydın\'da Uyum Haftası Programı Sorunsuz Devam Ediyor

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, dün başlayan Uyum Haftası Programının Aydın genelinde sorunsuz olarak devam ettiğini belirtti.

09.09.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, dün başlayan Uyum Haftası Programının Aydın genelinde sorunsuz olarak devam ettiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün kararları doğrultusunda uygulamaya konan Uyum Haftası Programı, Aydın genelinde okulöncesi, ilkokul ve ortaokullar ile pilot okul olan Söke Anadolu Lisesi'nin 9. sınıfında başladı.

Okul öncesinde 39 resmi ve 12 özel olmak üzere toplam 51 bağımsız anaokulunda ve 327 anasınıfında toplam 12 bin 403 öğrenci; ilkokullarda 117 birleştirilmiş sınıflı, 231 müstakil, 18 özel olmak üzere 366 ilkokulda toplam 10 bin 500 1. sınıf öğrencisi; ortaokullarda 187 müstakil, bir yatılı bölge, 23 İmam Hatip Ortaokulu ve 17 özel olmak üzere 228 ortaokulda toplan 10 bin 778 5. sınıf öğrencisi ile liselerde ise Söke Anadolu Lisesi'nde toplam 3 bin 76 9. sınıf öğrencisi olmak üzere il naj üzere Aydın geneline 51 anaokulu, 366 ilkokul, 228 ortaokul ve bir lise olmak üzere toplam 646 okulda 34 bin 67 öğrenci uyum eğitimine başladı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesi Uyum Eğitimi Programı faaliyetlerini yerinde görmek için Yunus Emre, Kadıköy ile Yeniköy ilkokul ve ortaokullarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Uyum programı; ilkokul birinci sınıf ile ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Program kapsamında öğrencilere bulundukları okulun fiziksel özellikleri tanıtılacak, çocukların öğretmenleriyle kaynaşmaları, bulundukları eğitim ortamını sevmeleri ileriki süreçte ailelerinden ayrı geçirecekleri dönemlerde okullara alışmaları sağlanacaktır. Aynı program kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve veliler birbiriyle tanıştırılacak, okulun öğrenci için korkulacak bir yer değil aksine severek koşa koşa geleceği bir yer olarak tanıtılması amaçlanmaktadır. Yine uyum programı kapsamında okulda düzenlenecek sosyal ve kültürel etkinlikler tanıtılacak, okulda öğrencinin ihtiyaç duyabileceği laboratuarlar, lavabolar, öğretmenler odası, müdür ve müdür yardımcısı odalarıyla spor salonları konferans salonları gezdirilecektir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Uyum Haftası Programı Sorunsuz Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement