Aydın'da "Yeryüzü Konuşmaları" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da "Yeryüzü Konuşmaları" Konferansı Düzenlendi

Aydın\'da "Yeryüzü Konuşmaları" Konferansı Düzenlendi

ADÜ Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu’nun düzenlediği "Yeryüzü Konuşmaları” adlı konferans, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

20.05.2016 10:20

ADÜ Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu'nun düzenlediği "Yeryüzü Konuşmaları" adlı konferans, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti.

Konferansa ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recai Tunca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serpil Demirağ, Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, Rektör Danışmanı aynı zamanda Topluluk Danışmanı Yrd. Doç.Dr. Mücahit Avcil, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Yeryüzü Doktorları tanıtım filmiyle başlayan konferansta, ADÜ Genç Yeryüzü Doktorları Topluluk Başkanı Seda Karagöl yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin 50 farklı üniversitesinde aktif olarak çalıştıklarını, "İyilik ve Sağlık" hareketi olarak çıktıkları bu yolda topluluklarına sadece gönüllü insanlar aldıklarının altını çizdi.

Genç Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü Dr. Tuba Yurtsever, "Yerin Uganda Yüzü" adlı sunumunda Yeryüzü Doktorları gönüllüleriyle beraber Uganda'daki Gombe ve Kibuli Hastanelerindeki çalışmalarını anlattı.

Konferansta, İnsani Yardım Nedir?, Sağlık Nedir?, İnsani Yardımda Genel Problemler, Dünyada ve Türkiye'de İnsani Yardim Kuruluşları, Yeryüzü Doktorları Kimdir gibi konular ele alındı.

Daha sağlıklı bir yeryüzü için iyilik yolunda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, "Yeryüzünde insanlar aynı imkan ve şartlara sahip değil. Bazıları refah ve varlık içinde yaşarken, bazıları yokluk ve çaresizlikle boğuşuyor. Afetler, iç karışıklıklar, savaşlar, yoksulluk, çaresizlik, açlık... Bu durumun yarattığı acıları yüreğinde hisseden bir grup gönüllünün 2000 yılında bir araya gelerek oluşturduğu Yeryüzü Doktorları bugün Türkiye, İngiltere, Pakistan, Somali, Kenya, Kongo DC ve Gazze ofisleriyle, 40'tan fazla ülkede faaliyet göstermiş bir uluslararası sağlık yardım kuruluşudur" dedi.

Soru cevap bölümünün ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serpil Demirağ, Yahyahan Güney'e, Rektör Danışmanı aynı zamanda Topluluk Danışmanı Yrd. Doç.Dr. Mücahit Avcil Dr. Tuba Yurtsever'e çiçek takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Yeryüzü Konuşmaları' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement