Aydın'daki Operasyonda Gözaltına Alınan 8 Kişi Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Aydın'daki Operasyonda Gözaltına Alınan 8 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Aydın\'daki Operasyonda Gözaltına Alınan 8 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Aydın’da polis ekipleri tarafından il genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişiden 10’u serbest bırakılırken, 8 kişi ise adliyeye sevk edildi.

25.07.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da polis ekipleri tarafından il genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişiden 10'u serbest bırakılırken, 8 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 115 Polis İmdat hattına yapılan bir ihbar nedeniyle Efeler ilçesi Ovaeymir ve Osman Yozgatlı mahallelerinin yanı sıra Söke, Nazilli, Germencik, Çine, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Efeler ilçesinde 7 ve diğer ilçelerde ise 11 olmak üzere terör örgütü sempatizanı iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı.

Efeler ilçesinde gözaltına alınan 7 şüpheli, sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Sorgusu yapılan 2 kişi serbest bırakılırken; susma hakkını kullanan diğer 5 kişi ise yoğun güvenlik önlemleri altında Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. Polis ekipleri, basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için adliyenin farklı bir kapısının girişleri gerçekleştirdi. Aramalar sırasında ele geçirilen 1 adet ruhsatsız av tüfeği de polis ekipleri tarafından adliyeye getirildi. Söke, Nazilli, Germencik, Çine, İncirliova ve Kuşadası ilçelerinde gözaltına alınan 11 kişiden 8'inin de serbest bırakıldığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen 5 kişiye destek vermek için Aydın Adliyesi önünde toplanan HDP Aydın Eşbaşkanı Pınar Akpınar'ın da aralarında bulunduğu grup basın açıklaması yaptı. Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi grup, hukuksuz olduğunu ileri sürdükleri gözaltılara son verilmesini talep etti. Grup adliyeye sevk edilen 5 kişi serbest bırakılıncaya kadar, adliye önünde oturma eylemi başlattı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın'daki Operasyonda Gözaltına Alınan 8 Kişi Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement